Mainos

Myyrmannin pommi-iskun tekijä vieraillut räjähdeharrastajien keskustelupalstalla?

Räjähdeharrastajien nettisivuilla syntyi tänään vilkasta keskustelua Myyrmannin tapahtumista. Lukuisten osallistujien mukaan epäilty 19-vuotias vantaalainen kemianopiskelija viittaa vahvasti nettisaitissa pyörineeseen mieheen, joka tunnettiin keskustelupalstalla "kokeneena kemistinä" ja jonka käyttäjänimenä oli rc.

Lukuisissa pommi-iskun jälkeen palstalle tulleissa kommenteissa arvellaan, että merkit viittaavat siihen, että rc olisi pomminräjäyttäjä. Tutkinnanjohtaja Tero Haapala myöntää tietävänsä kyseisen verkkopalstan, mutta ei suostu kommentoimaan asiaa.

-Se, että siellä on nimetty tämä rc siksi henkilöksi, se ei vielä sitä todista. Tieto tästä sivustosta on tullut monia reittejä pitkin ja sitä nyt tarkistellaan, Haapala sanoo.

Kotikemian forumina tunnetut verkkosivut pitävät sisällään oman ilmoituksensa mukaan tietoa mm. räjähdeteknologiasta ja aseista sekä räjäyttämisestä ja räjähdystekniikasta. Sivuilla on niin ikään harrastajien kokemuksia ja videokuvauksia "kokeiluista, laitteistoista ja onnettomuuksista".

Sivuilla painotetaan, ettei niiden tarkoitus ole kannustaa ketään väkivaltaan, anarkiaan tai terrorismiin.

(MTV3-STT)

Sisäministeriö on asettanut työryhmän tutkimaan rikollisuutta Internetissä ja miten siihen voisi puuttua. Mutta missä menee sensuurin raja? Aiheesta haastateltavina rikosylikomissario Veli-Pekka Loikala Keskusrikospoliisista ja tutkija Kai Puolamäki Teknillisestä korkeakoulusta.

(Huomenta Suomi 16.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.