Mainos

Myyrmannin iskun uhreille vakuutuskorvauksia normaaliin tapaan

Vantaan pommi-iskussa loukkaantuneet ja uhrien omaiset saavat korvauksia normaalien vakuutussääntöjen mukaisesti. Kaikki voimassa olevat vakuutukset ovat tässä yhteydessä voimassa.

Myyrmannin ostokeskuksen loukkaantuneet työntekijät saavat korvausta työnantajan työtapaturmavakuutuksen perusteella. Asiakkaat saavat korvauksia omien vapaaehtoisten vakuutuksiensa perusteella. Voimassa ovat siten esimerkiksi kaikki vapaaehtoiset henkivakuutukset, sairauskuluvakuutukset ja tapaturmavakuutukset.

Ne, joilla ei ole mitään vapaaehtoista vakuutusta, saavat korvauksia muuta kautta. Valtiokonttori maksaa korvaukset rikosvahinkolain perusteella. Sen perusteella rikosvahingoista voidaan maksaa korvauksia valtion varoista. Rikosvahinkolain nojalla voidaan maksaa korvauksia mm. invaliditeetistä ja ansionmenetyksistä. Surmansa saaneen perheelle voidaan myös maksaa perhe-eläkettä. Rikosvahinkolain perusteella maksetaan korvauksia vasta toissijaisesti. Ensin käytetään loukkaantuneiden tai surmansa saaneiden omia vakuutuksia. Mahdollisista valtion ylimääräisistä korvauksista ei ole vielä ollut puhetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.