Myyrmannin iskun tekijän henkilöllisyys julki

Vantaalaisessa Myyrmannin ostoskeskuksessa pommin räjäyttäneen miehen henkilöllisyys on selvinnyt. Mies oli vantaalainen 19-vuotias Petri Erkki Tapio Gerdt.

Hän opiskeli Espoon-Vantaan teknillisessä ammattikorkeakoulussa ja asui vielä kotona vanhempiensa ja siskonsa kanssa.

Poliisin mukaan Gerdtillä ei ollut rikosrekisteriä, eikä myöskään alkoholi- tai huumeongelmaa. Epäilty kärsi kuitenkin mielenterveysongelmista.

Poliisi tutkii yhä pommi-iskun motiivia.

Kurssitoverit: Iskun tekijä luonteeltaan hiljainen


Myyrmannin ostoskeskuksen iskun tekijä oli luoneeltaan hiljainen ja syrjäänvetäytyvä. Hän oli kurssitoveriensa mukaan hyvä atk-opinnoissaan.

-Hän oli hiljainen, sulkeutunut ja mitäänsanomaton. Hän suoriutui nopeasti ja taitavasti tietotekniikan opetuksesta ja harrasti koripalloilua, kertoi samalla kurssilla opiskellut mies tänään.

-Kun atk-tehtävät sai tehtyä, niin tunnilta pääsi aikaisemmin pois. Hän lähti yleensä aiemmin, kun muut jäivät tekemään tehtäviä, kertoi kurssikaveri.

Kurssitoverin mukaan pommimies ei osallistunut opiskelijoiden yhteisiin vapaa-ajan rientoihin.

-Hän ei vaikuttanut olevan oikein kenenkään kanssa tekemisissä, muistelee miesopiskelija.

Kurssikaverin mukaan Gerdtin käytöksessä ei ollut havaittavissa "mitään viitteitä mielen pimeästä puolesta".

Samalla kurssilla opiskellut nainen luonnehtii hänkin räjäyttäjää hiljaiseksi ja syrjäänvetäytyväksi.

-Minusta hän tuntui jopa vähän pelokkaalta. Tuntui, että hän ei olisi halunnutkaan, että hänelle tultaisiin puhumaan, ensimmäisen vuosikurssin kemiantekniikan opiskelija sanoo.

Räjäyttäjän kolmas kurssitoveri kuvailee tätä hyvin tavallisen oloiseksi kaveriksi.

-Häntä ei voisi millään uskoa räjäyttäjäksi. Kaveri ei millään tavalla erottautunut muista ulkoasultaan tai käytökseltään. Hän oli melkein liiankin tavallinen, Evtek-ammattikorkeakoulun opiskelijanuorukainen kuvaili.

Opiskelijoille syksyllä jaetuissa tutustumisesitteissä pommimies oli maininnut harrastuksekseen koripalloilun. Atk-tunneillakin hän katseli mielellään koripalloon liittyviä Internetsivuja.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 13.10.2002).

Lue myös:

    Uusimmat