Mainos

Myyrmäessä omaisten tukikeskus

Myyrmäen koululle Vantaalla on perustettu henkisen avun keskus ostoskeskusturmassa mukana olleille, uhrien omaisille ja avustushenkilöstölle.

-Keskus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat keskustella asiasta, keskusta johtava poliisipastori Carita Pohjolan-Pirhonen sanoo. -Ihmisiä on käynyt todella paljon ja lisää varmasti tulee tänään. Tämä koskettaa hyvin suurta ihmisjoukkoa.

Pohjolan-Pirhonen kertoo, että hajanaiset tiedot turman syistä toisaalta helpottavat omaisia, toisaalta taas ne saattavat lisätä pelkoa. -Oli syy mikä tahansa, niin omaiset haluavat tietää, mitä on tapahtunut. Onko lähialueella levinnyt pelko tapahtuman toistumisesta?

Lauantaina iltapäivällä järjestettiin Myyrmäen kirkossa jumalanpalvelus turman uhrien muistoksi. Helsingin piispa Eero Huovinen toimitti jumalanpalveluksessa loppusiunauksen. Paikalla oli myös valtakunnan poliittinen johto.

Vantaan kriisikeskuksella on räjähdysonnettomuuden uhrien omaisille kaksi omaispuhelinlinjaa. Numeroihin voivat soittaa ne, jotka kaipaavat tietoa omaisistaan. Linjojen numerot ovat: 09-83924960 ja 09-83924950.

Lisäksi Töölön sairaalassa on avattu kolme numeroa, joista saa tietoja kaikissa sairaaloissa olevista loukkaantuneista. Numerot ovat 09-47187300, 09-47187322 ja 09-4711928.

(MTV3-STT)

-Näin järkyttävä tapahtuma ei oikeastaan ole ymmärrettävissä, sanoo Vantaan kaupungin kriisikeskuksen johtaja kriisityöntekijä Hannu Salo. Hän toivoo, että kaikki apua tarvitsevat ottaisivat yhteyttä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.