Mainos

Myyntikielto purettu suurimmalta osalta ilotulitteista

Suurin osa Suomen Ilotulituksen myyntikieltoon joutuneista ilotulitteista on palautumassa myyntiin. Toistaiseksi Turvatekniikan keskus (Tukes) on kumonnut myyntikiellon 92 ilotulitteelta. Yhteensä myyntikiellon sai eilen toista sataa maahantuojan rakettia.

Suomen Ilotulitus on toimittanut eilisen ja tämän päivän aikana uusia asiakirjoja, joista selviää, että se on tehnyt uusia koeammuntoja, kertoo Tukes. Nyt ilotulitteita on testattu riittävällä määrällä koeammuntoja.

Suomen Ilotulituksen toimitusjohtaja Kalervo Kaarre kertoo, että yritys on toimittanut Tukesille uudet tiedot kaikista kielletyistä ilotulitteista. Hänen mukaansa joistakin laatutestauksen pöytäkirjoista uupui liitteitä.

- En tiedä, onko se sitten huolimattomuutta vai mitä se on. Ne ovat vaan jääneet muutamista puuttumaan. Itse koeammunta on suoritettu oikein ja oikeilla määrillä, Kaarre sanoo STT:lle.

Tukes on tänään kovistellut myös toista ilotulitteiden maahantuojaa samantyyppisistä puutteista turvallisuudessa, mutta ratkaisuja sen osalta ei aiota tehdä enää tänään.

(MTV3 - STT)

Katso Marja Sannikan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.