Myynti mielessä? Älä vaivaudu – näin talosi arvo ei ainakaan nouse!

Mikä nostaa myytävän omakotitalon arvoa – mikä taas laskee? Panosta pihan sijaan vaikkapa ekologiseen ja moderniin lämmitysjärjestelmään.

Omakotitaloaan kauppaavilla on vahva tunneside usein itse rakentamaansa tai remontoimaansa kotiin. Tämä voi johtaa vääristyneeseen käsitykseen talon arvosta. Taloon on saatettu tehdä kattava pintaremontti ja keittiö sekä kylpyhuoneetkin on uusittu, mutta itse rakennuksen kunto voi olla retuperällä.

Rakennuksen huollon laiminlyönti näkyy kivijalassa, maalipinnoissa ja katossa. Sadevesijärjestelmät ovat useasti puutteelliset ja seinien vierustoilla kasvaa kasvillisuutta. Tällaisia asioita myyjä ei välttämättä huomioi, mutta välittäjä huomaa heti

Nostaako piha asunnon arvoa?

Usein myös hyvin hoidetun pihan ja pihavajojen uskotaan nostavan asunnon arvoa. Ne vaikuttavat kodin houkuttelevuuteen, mutta talon hintaa ne eivät suoraan nosta. Sen sijaan taloudellinen lämmitysmuoto, muut edulliset asumiskustannukset ja tehdyt peruskorjaukset takaavat asunnon arvon.

– Kaiken ei tarvitse olla priimaa, mutta kunhan perustukset ja muut keskeiset asiat ovat kunnossa. Ostajalle pitää tulla olo, että taloa on pidetty hyvin, SKV Kiinteistönvälityksen välittäjä neuvoo.


Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja