Mainos

Myynti ja dollari nostavat Tamrockia

Tamrock-konserni on parantanut tulosvauhtiaan viime kuukausina. Tammi-kesäkuun voitto ennen satunnaiseriä, varauksia ja veroja oli 110 miljoonaa markkaa. Vuonna 1996 vastaava voitto oli 93 miljoonaa markkaa.

Kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen tulos oli vain 27 miljoonaa markkaa, joten toinen vuosineljännes sujui huomattavasti paremmin. Toimitusjohtaja Jouko M. Jaakkola sanoo, että päätuotteiden hyvä kysyntä paransi eniten tulosta. Myös dollarin kallistuminen vaikuttaa jonkin verran. Tamrock on suojautunut kurssivaihteluita vastaan, joten myönteinen kurssikehityskään ei näy täydellä voimalla.

Konsernin jarruna on nyt hiilikaivosliiketoiminta eli itävaltalainen VAB-yhtiö. Sen tuotteiden kysyntä on hiljaista. Alkuvuoden aikana Tamrock jatkoi rönsyjensä karsimista. Se myi Vammas Oy:n ja Tamrotor Oy:n. Jaakkolan mukaan Vammaksen osakekaupan voitosta 6 miljoonaa markkaa sisältyy varsinaiseen 110 miljoonan markan tulokseen. Sen sijaan Tamrotorista tullut 75 miljoonaa markkaa on kirjattu satunnaisiin tuottoihin.

Tamrotorin myynti kaunistaa tuloslaskelman alinta riviä, konsernivoittoa, 159 miljoonaan markkaan. Se on sata miljoonaa suurempi kuin alkuvuonna 1996. Konsernin liikevaihto oli alkuvuodesta 2500 miljoonaa markkaa. Vuotta aiemmin liikevaihdoksi kirjattiin 2344 miljoonaa. Luvut eivät ole vertailukelpoisia yrityskauppojen vuoksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.