Mainos

Myymälävarkaudet lisääntyneet selvästi alkuvuonna

Poliisin tietoon tuli alkuvuonna ennätysmäärä myymälävarkauksia. Niitä kirjattiin jopa neljännes enemmän kuin tähänastisena huippuvuonna 1999.

Kaupoista katoaa tavaraa reilun miljardin markan arvosta vuosittain

Myymälävarkaudet ovat lisääntyneet tasaisesti Suomessa 90-luvun alkupuolelta lähtien. Hälytinlaitteiden luultiin pitävän pitkäkyntiset kaupoista loitolla, mutta toisin on käynyt. Moderneista hälytinjärjestelmistä huolimatta kauppojen hyllyiltä katoaa vuosittain tavaraa teille tietymättömille lähes 1,5 miljardin markan arvosta.

Poliisin tietoon on tullut tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ennätysmäärä myymälävarkauksia. 25 prosentin kasvu edellisvuoteen verrattuna lupaa kiinnijääneiden lukumäärän nousevan ensimmäistä kertaa yli 40 000. Arvioiden mukaan kiinni jää vain joka kymmenes näpistelijä.

Huume-ja päihdeongelmat näkyvät kaupoissa

Kaupan turvallisuustoimikunnan mukaan huume- ja päihdeongelmien lisääntyminen näkyy myymälöissä entistä ronskimpina otteina. Yhä useammin varkaustapauksiin liittyy henkilökuntaan kohdistuvia uhkailuja ja väkivaltaa. Muutamassa tapauksessa on kiinniotetulta henkilöltä löytynyt esimerkiksi teräaseita.

Myymälävarkaan kassista löytyy tavallisimmin joko kosmetiikkatuotteita, äänitteitä, alkoholia tai tupakkaa. Entistä useammin näpistäjiltä löytyy myös maksamattomia elintarvikkeita.

Aiemmin näpistely on mielletty vain teini-ikäisten harrastukseksi, mutta nyt kiinnijääneistä kolme neljästä on yli 19-vuotias. Suurin ikäryhmä on 26-40-vuotiaat.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.