Mainos

Myymälävaras yritti ajaa kauppakeskuksessa vartijan yli

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 62-vuotiaan naisen kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen, koska tämä yritti ajaa kauppakeskuksen vartijan yli.

Tapahtumat sattuivat Nummelan kauppakeskuksessa 18. heinäkuuta 2013. Nainen anasti Emotion-myymälästä 147 euron arvoisen ihovoiteen ja poistui kaupasta.

Teko huomattiin heti ja vartija soitettiin naisen perään. Vartija yritti pysäyttää Ford Ka -merkkiseen autoon ehtinyttä naista huutamalla. Nainen kuitenkin lähti peruuttamaan, jolloin vartija varoitti huutaen muita. Parkkipaikalla oli muita ihmisiä.

Vartija yritti väistellä

Neljänkymmenen metrin päässä nainen pysähtyi ja kiihdytti eteenpäin.

Vartija kertoi auton tulleen suoraan kohti. Hän väisti ensin vasemmalle, jolloin auto kääntyi siihen suuntaan. Sama tapahtui kuin vartija siirtyi oikealle. Viime hetkellä vartija pääsi alta pois.

Oikeudessa kuultu todistaja kertoi että vartija oli joutunut hyppäämään auton edestä pois. Pakenija ei ollut jarruttanut, vaan jatkoi matkaa.

Naisella ei ollut ajokorttia.

Oikeudessa nainen kiisti, että tarkoituksena olisi ollut ajaa vartijan päälle. Hän halusi vain pakoon.

Espoon käräjäoikeus kuitenkin totesi, että nainen yritti tahallaan ajaa vartijan yli. Oikeus joutui tosin äänestämään tästä, koska yksi lautamies oli eri mieltä.

Aiempia tuomioita

Samassa oikeudenkäynnissä nainen tuomittiin myös varkaudesta. Hän anasti Tapiolan Stockmannilta 240 euron Guess-takin laittamalla sen housujensa kaulukseen. Hän sai myös tuomion huumausaineen käyttörikoksesta, koska hänellä oli 1,6 ml amfetamiiniliuosta sisältänyt ruisku.

Oikeus kovensi rangaistusta, koska nainen on syyllistynyt viime vuosina lukuisiin anastusrikoksiin. Näiden takia vankeustuomio oli ehdoton.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.