Mainos

Myyjä koeampui itse omat rakettinsa

Ilotulitteita myyvä Suomen Rakettitukku Oy sai tänään palautettua myymilleen ilotulitteilleen myyntiluvat tekemällä itse puuttuvat koeammunnat.

Toimitusjohtaja Timo Taskilan mukaan Suomen Rakettitukku on tehnyt jo vuosia koeammuntoja myymilleen ilotulitteille. Mikään laki ei myyjää siihen velvoita vaan testaus on maahantuojan vastuulla. Taskilan mukaan he ovat kuitenkin halunneet varmistaa myymiensä tuotteiden laadun.

- Nyt oli siinä mielessä kyseessä poikkeustapaus, että tuotteet menivät myyntikieltoon. Meillä oli tietenkin halu saada omat tuotteet mahdollisimman pian takaisin myyntiin, Taskila kertoo.

Tavoitteena palauttaa myyntiluvat tänään

Tukes hyväksyi tänään kaikki Rakettitukun koeampumat ilotulitteet takaisin myyntiin. Taskilan tietojen mukaan myös Suomen Ilotulitus Oy aikoi saada testiammunnat tehtyä keskiviikon aikana.

- Meillä oli työnjako, että me testaamme ne mitä meillä on myynnissä ja he testaavat loput, Taskila sanoo.

Iltapäivään mennessä myyntiluvan oli saanut 41 ilotulitetta, joista noin puolet on Rakettitukun testaamia. Myyntilupaa odottaa vielä noin 60 ilotulitetta.

"Ihan turhaa hässäkkää"

Koeammunnoissa ammutaan ilmaan maahantuontierän koosta riippuva määrä ilotulitteita. Testaajat varmistavat muun muassa palolangan pituuden ja sen, että ilotulite räjähtää tarkoitetulla tavalla.

- Testaajalla pitää olla riittävä ammattitaito ja testit tehdään maahantuojan ohjeiden mukaan, Taskila kertoo

Tämän vuoden sekoilusta Taskila antaa noottia maahantuojalle.

- Ihan turhaa hässäkkää tähän aikaan vuodesta. Kyllä näiden asioiden pitäisi olla kunnossa ennen kuin myynti alkaa.

Hän ei kuitenkaan usko, että hetkellinen myyntikielto vaikuttaa ilotulitteiden menekkiin, sillä perinteisesti kauppa käy kiivaimmin viimeisinä päivinä ennen uudenvuodenaattoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.