Mainos

Mysteerikonetta etsitään nyt Kiinasta – vaatimus avoimuudesta hämmentää

Kiina on aloittanut kadonneen Malaysia Airlines MH370:n etsinnät omalla maaperällään, kertoo kiinalaismedia.

Maan ulkoministeriön mukaan Kiina etsii matkustajakonetta 21 satelliitilla. 

Tutkimusten mukaan on mahdollista, että kymmenen päivää sitten kadonnut lentokone olisi kulkenut Kiinan alueelle niin sanottua "pohjoista käytävää" pitkin. Paikannuslaitteet sammutettuina ja mahdollisesti lentokorkeutta säätämällä maiden tutkat eivät olisi havainneet sitä.

Kiinan Malesian-suurlähettilään mukaan Kiina on nyt aloittanut etsintä- ja pelastusoperaation maan länsiosissa.

Kiina on tutkinut tarkkaan matkustajien tiedot eikä mikään vihjaa siihen, että matkassa olisi ollut terrorismiin tai kaappauksiin yhdistettyjä henkilöitä.

Avoimuuden vaatimus kummastuttaa

Kiina vaatii Malesialta avoimempaa tiedottamista mysteerikoneen tapauksesta.

Kiinan pääministeri Li Keqiang on pyytänyt malesialaista kollegaansa kertomaan tapauksen yksityiskohdista "tarkasti ja ymmärrettävästi", kertoo Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua. Kiinalaiset viestimet ovat vaatineet samaa jo viikon ajan. Kadonneessa koneessa oli 153 kiinalaista.

Kiinan vaatimukset ovat herättäneet kummastusta, koska maan oma linja on kaikkea muuta kuin avoin. Myöskään nyt, kun Kiina kertoi tiedotustilaisuudessa alkaneensa etsiä kadonnutta malesialaiskonetta alueeltaan, toimittajien kysymyksiin ei uutistoimisto AFP:n mukaan vastattu.

Myös koneessa olleiden kiinalaisten omaiset ovat olleet tyytymättömiä Malesian viranomaisten toimintaan. Osa heistä on uhannut jopa nälkälakolla, elleivät saa kysymyksiinsä vastauksia. 

Malaysia Airlines -lentoyhtiön Boeing 777 -kone katosi toissa viikolla matkallaan Malesian pääkaupungista Kuala Lumpurista Pekingiin. Koneessa oli 239 ihmistä.

Kadonneen lentokoneen etsintöihin on osallistunut jo 26 maata.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.