Mainos

Mysteerikaapeli korvataan uudella – datakeskuksista valtavasti työpaikkoja Suomeen

Uutta merikaapelia rakentavan Alcatel Lusent Enterprisesin maajohtaja Petri Sollmanin mukaan Suomen sijainti mahdollistaa huippunopeat datayhteydet, mikä tulee tuomaan meille isoja datakeskuksia.

– Tällä kertaa Suomen sijainnista "periferiassa" on apua, sillä me saamme vedettyä suoran kaapelin Eurooppaan. Meidän datayhteytemme uudella kuidulla tulevat olemaan nopeammat Frankfurtiin kuin esimerkiksi Lontoosta tai Dublinista, hehkuttaa Sollman.

– Jo nyt valtio-omisteinen asiakkaamme Cinia on tehnyt ensimmäisen ison datakeskus sopimuksen, jolla saksalainen datakeskus tuo Suomeen työpaikkoja.

Sollmannin mukaan uuden datayhteyden mahdollistaa se, että Suomen valtio on ollut hereillä tässä asiassa.

– Meillä on ollut polittiista tahtoa tässä. Suomen etu on turvallinen ja vakaa ympäristö, koska täällä on poliittisesti rauhalllista eikä meillä ole maanjäristyksiä. Ilmastomme on viileä ja tämä tuo säästöjä.

Sollman muistuttaa myös, että meillä on naapurissa Venäjällä isot markkinat.

– Me pystymme palvelemaan tällä suoralla datayhteydellä myös naapuria. Kaapeli tulee tuomaan työpaikkoja eri puolille maata, sillä meillä on infra vedetty kaikkialle.  Iso datakeskus voi sijaita vaikka Kajaanissa.

Sollmannin mukaan kaapeli on käytössä jo vuoden lopussa.

– Mysteerikaapeleita löytyy jatkuvasti, kun uusia kaapeleita vedetään. Tutkimme reitin ja uusi kaapeli ei saa olla kosketuksissa mihinkään. Me hautaamme auran avulla uuden kaapelin meren pohjaan. Periaate on vähän samanlainen kuin perunapellossa, kuvailee Sollman.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.