Mainos

Mysteeri Tokion meriakvaariossa – vain yksi kala enää jäljellä

Tokion Sea Life -akvaariossa ihmetellään omituisia kalakuolemia. Akvaarion tonnikala-altaassa uiskentelee enää yksi ainoa yksilö altaan muiden kalojen kuoltua. Kuolemien syy ei ole varmistunut.

Toiseksi viimeinen kala löydettiin altaasta kellumasta kuolleena eilen. Kaikkiaan altaassa on ollut liki 160 kalaa. Allas on ollut yksi akvaarion suosituimmista vetonauloista.

– Tonnikala-akvaariomme on ollut avoinna vuodesta 1989 lähtien, emmekä ole koskaan kokeneet tällaista joukkokuolemaa, Sea Lifen edustaja kommentoi.

– Tutkimme kalojen kuolemaa, mutta emme ole saaneet syytä selville. Epäilemme, että tässä on joku uusi syy, jota ei aiemmin ole ollut.

Tutkijat selvittävät, voisivatko kuolemat johtua akvaariotankin valaistuksesta tai jostain muusta seikasta, joka on aiheuttanut stressiä kaloille. Myös vedessä esiintyvän myrkyn mahdollisuutta tutkitaan.

Halkaisijaltaan 30-metrin pituisessa akvaariossa on ollut aiemmin kaikkiaan 69 sinievätonnikalaa sekä 90 muuta kalaa. Kalojen joukkokuolemat alkoivat joulukuussa. Tammikuun puolivälissä kaloista oli elossa enää 30.

– Toiseksi viimeinen kala kuoli ilmeisesti törmättyään akryyliseinään kahdesti. Sen ranka oli katkennut, mikä ei valitettavasti ole kovin tavatonta akvaariossa eläville tonnikaloille, Sea Lifen edustaja kommentoi.

– Aiemmissa tutkimuksissa kuolleista kaloista on löytynyt jonkinlainen virus, mutta virus ei ollut sellainen, joka aiheuttaisi yleensä kuolemia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.