Myskihärkätartar ja naurispyree

Tartarpihviin lisätään yleensä kananmunan keltuainen. Sitä ei kuitenkaan käytetä tässä pihvissä, sillä myskihärän liha maistuu hyvin erikoiselta ja on melko rasvaista. Lisää tartarpihviin suola vasta aivan lopuksi, jotta lihasta ei ehdi tihkua nestettä.

Myskihärkätartar

6 annosta

  • 600 g myskihärän fileetä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tuoreita variksenmarjoja
  • 1 nauris
  • 1 nippu villinokkosia
  • 12 ohutta siivua leipää
  • rypsiöljyä

Jauha liha lihamyllyssä ja sekoita jauhettuun lihaan suola, pippuri ja variksenmarjat. Kuori nauris ja paloittele se kauniin näköisiksi palasiksi. Lisää se tartar-pihviin. Jaa seos 6 osaan ja muotoile niistä ohuita neliöitä. Valuta pihvin päälle muutama tippa rypsiöljyä ja ripottele lopuksi hieman karkeaa suolaa. Paista leivänsiivuja uunissa 170 asteessa 5–6 minuuttia kunnes ne ovat kullankeltaisia. Tarjoa tartar-pihvin kanssa naurispureeta, karkeata suolaa, nokkosia ja paahtoleipää.

Naurispyree

6 annosta

  • 12 naurista
  • 50 g voita
  • 1 sitruuna
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa ja pippuria

Kuori nauris ja leikkaa suuriksi kuutioiksi. Keitä kuutioita kattilassa. Kattilassa tuli olla vettä juuri sen verran, että nauriin palat peittyvät. Kaada vesi pois, kun nauriit ovat läpikotaisin pehmeät. Anna palojen olla kattilassa ilman kantta vielä 2 minuutin ajan, jotta nauriit kuivahtavat hieman. Siirrä palat sen jälkeen yleiskoneeseen ja lisää voi sekä sitruunan mehu ja kuori. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja pehmeää pyreetä.

Resepti: Claus Meyer

(Täydellinen päivä 15.5.2008)

Lue myös:

    Uusimmat