Mainos

Myrskyuhrien etsintä päättyi Yhdysvalloissa

Vaikka viralliset etsinnät on lopetettu, ruumiita uskotaan löytyvän vielä esimerkiksi New Orleansin kaupungista.

Etsinnät hirmumyrskyissä kuolleiden löytämiseksi on lopetettu Yhdysvaltain tulva-alueella, ilmoittivat viranomaiset. Kuolonuhrien määrä oli etsintöjen päättyessä 1209.

Kaikkein kovimmin hirmumyrsky Katrina koetteli elokuun lopulla Louisianan osavaltiota, missä ihmisiä kuoli ainakin 972. Myös Louisianassa varsinaiset etsinnät lopetetaan.

- Osavaltion ja liittovaltion joukot sekä paikallistason etsintäryhmät ovat lopettaneet virallisen ruumiiden etsinnän, kerrottiin osavaltion terveysviranomaisten tiedotteessa.

Kaikki etsintä ja haravointi ei kuitenkaan pääty tähän. Osavaltion pelastusjoukot ovat edelleen valmiina avustamaan, jos viranomaiset saavat tiedon uusista Katrina- ja Rita-myrskyjen uhreista.

Ruumiita uskotaan löytyvän esimerkiksi New Orleansin pahiten tuhoutuneista kaupunginosista, joissa tulvavettä pumpataan yhä. Viime päivinä on alettu puhua myös kovia kärsineen kaupunginosan - alemman yhdeksännen kaupunginosan - jyräämisestä maan tasalle sen sijaan että se rakennettaisiin uudelleen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.