Mainos

Myrskytuhot jatkuivat läpi Suomen

Myrsky ja ukkonen on katkonut sähköjä eri puolilla Suomea.

Myrskytuhot Keski-Suomessa ovat jatkuneet, kun myräkkä kaatoi metsää Karstulassa ja Kyyjärvellä. Puolilta päivin iskenyt myrsky tuhosi kaksi hehtaaria metsää ja katkaisi valtatie 13:n vajaaksi puoleksi tunniksi.

- Todennäköisesti kyseessä ei ollut trombi, koska puut olivat kaatuneet samaan suuntaan. Trombihan heittelee ne sikin sokin, Karstulan palopäällikkö Panu Nurmivaara sanoo.

Puita kaatui myös sähkölinjojen päälle, ja useat taloudet ovat toistaiseksi ilman sähköä. Valtatie 13:n lisäksi pienempi Rantakankaantie katkesi myrskyn vuoksi. Rantakankaantien raivaustyöt kestivät noin tunnin. Ihmisiä tai rakennuksia ei myrskyssä vahingoittunut.

Keski-Suomessa ukkomyrsky kaatoi jonkin verran puita myös Muuramen ja Säynätsalon alueella iltapäivällä.

Myös Lievestuoreella sähköjä yhä poikki

Maanantaina riehuneen ukkosmyrskyn tuhoja korjataan yhä myös Lievestuoreen taajamassa Laukaassa Keski-Suomessa. Hieman alle sadan talouden arvellaan yhä olevan vailla sähköä. Myrsky vaurioitti sähkön jakeluun käytettäviä ilmakaapeleita pahoin.

- Puiden kaatuminen rikkoi ilmakaapeleita ja muuntamorakenteita niin pahasti, että olemme joutuneet rakentamaan niitä uudestaan, Järvi-Suomen energian käyttöpäällikkö Arto Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan uusia ilmoituksia vioista tulee koko ajan. Tavoitteena kuitenkin on, että kaikkiin talouksiin saataisiin sähköt tämän päivän aikana.

- Olen etsinyt niin paljon työvoimaa korjaustöihin kuin mahdollista. Uskon, että sähköt saadaan takaisin tänään, Nieminen vakuuttaa.

Sähköjä taas poikki Itä-Suomessa

Kovan tuulen kaatamat puut ovat aiheuttaneet uusia sähkökatkoksia Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Pohjois-Savossa enimmillään 6000 taloutta oli iltapäivällä ilman sähköä. Savon Voimasta kerrottiin, että korjaustöiden pitäisi olla valmiita illan kuluessa. Eniten vaurioita oli Siilinjärvellä ja Maaningalla.

Pohjois-Karjalassa sähköttä oli pahimmillaan yli 2000 taloutta eri puolilla maakuntaa. Sielläkin korjaustyöt etenivät ripeästi.

Vauriot eivät olleet niin pahoja kuin maanantaina, jolloin molemmissa maakunnissa yhteensä yli 20 000 taloutta jäi joksikin aikaa ilman sähköä.

Ukkonen aiheutti tuhoja Pohjanmaalla

Ukkonen on aiheuttanut satoja hälytyksiä ja rikkonut automaattisia paloilmoittimia ympäri Pohjanmaata aamupäivällä. Suuremmilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin. Pohjanmaan hätäkeskuksen mukaan aamuseitsemän ja kello 13.30 välisenä tehtiin kaikkiaan noin 450 ilmoitusta ukkosmyrskyn aiheuttamista vahingoista.

Pahin tilanne oli aamupäivällä Seinäjoen Kasperissa, jossa vain muutamia minuutteja kestänyt trombi lennätti kattoa ja pihakalusteita, katkoi puita, heitteli lasten trampoliineja jopa kymmenien metrien korkeuksiin ja lennätti rakennustyömaalta styroksipaketteja satojen metrien päähän. Seinäjoen pelastuslaitoksen mukaan lentelevä tavara ei kuitenkaan osunut ihmisiin, joten loukkaantumisilta vältyttiin.

Vaasassa ukkonen aiheutti aamupäivän aikana kymmeniä hälytyksiä ja tuhosi hälytyslaitteita. Lisäksi ukkonen rikkoi puhelinkeskuksia, aiheutti lyhyitä sähkökatkoksia ja sytytti muutamia pieniä tulipaloja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.