Mainos

Myrskyt riehuvat Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa

Ainakin 15 ihmistä on kuollut ja satoja loukkaantunut Keski-Eurooppaa koetelleessa rajuilmassa. Koillis-Kiinassa trooppinen myrsky on tappanut ainakin kolme ja jättänyt liki 5000 kodittomaksi.

Euroopassa tänään Itään päin liikkunut myrsky kulki viiden maan läpi eilen ja tänään. Ranskassa lähellä Strasbourgia surmansa sai 11 ihmistä ja yli 80 loukkaantui, kun suuri puu kaatui konserttiyleisön päälle myöhään perjantai-iltana. Kaatuvat puut surmasivat myös kaksi ihmistä Belgiassa ja yhden ihmisen eteläisessä Saksassa.

Sveitsissä 15-vuotias espanjalaistyttö hukkui ja yksi loukkaantui vakavasti, kun heidän jokilauttansa keikahti lähellä Geneveä. Pohjois-Italiassa joutui sairaalahoitoon 50 ihmistä, joista jotkut olivat loukkaantuneet ja jotkut kärsivät sokista. Perjantai-iltana Strasbourgissa riehunut myrsky siirtyi lauantaina kohti Pariisia aiheuttaen liikennekaaoksen ja 150 ihmisen evakuoinnin kodeistaan lähellä Eiffel-tornia. Ranskan radion mukaan myrsky on katkaissut rautateitä maan itä- ja eteläosissa.

Trooppinen myrsky Utor tappoi ainakin kolme ihmistä ja jätti liki 5000 kodittomiksi Koillis-Kiinassa tänään.
Myrsky on myös katkaissut sähkölinjoja ja vesijohtoja sekä aiheuttanut suomen rahassa noin 1,8 miljardin markan vahingot, ilmoitti uutistoimisto Xinhua. Vielä Filippiineillä raivotessaan myrsky luokiteltiin voimakkuudeltaan hirmumyrskyksi. Filippiinien viranomaisten mukaan myrskyssä sai surmansa 112 ihmistä. Lisäksi toista sataa on loukkaantunut ja 58 on kateissa. Aiemmin myrsky ehti aiheuttaa tulvia ja maanvyöryjä Filippiinien lisäksi Taiwanissa. Myrsky on alueen pahin 20 vuoteen.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.