Mainos

Myrskyt leikkasivat Venäjän öljyvientiä

Myrskyt leikkasivat Venäjän, Kazakstanin ja Azerbaidzhanin öljyvientiä marraskuussa 260 000 tynnyrillä päivässä lokakuuhun verrattuna, Venäjän energiaministeriö kertoi tänään. Tuotanto sen sijaan nousi 50 000 tynnyrillä.

Vienti Siperian ja Kaspianmeren öljykentiltä tyssäsi, kun Novorossiiskin, Tuapsen ja Ventspilsin öljysatamat olivat kiinni myrskyjen vuoksi useita päiviä marraskuun aikana. Mustallamerellä sijaitseva Novorossiisk oli suljettuna peräti 14 päivää.

Opec vaatii viennin leikkaamista

Venäjä ja öljynviejämaiden järjestö Opec ovat kiistelleet viennin leikkaamisesta öljyn hinnan puolustamiseksi maailmantalouden hoippuessa taantuman partaalla. Opec on vaatinut Venäjää sekä muita Opecin öljyntuottajamaita leikkaamaan vientiään 500 000 tynnyrillä päivässä, mutta Venäjä on suostunut vain 50 000 tynnyrin supistukseen. Opec itse on valmis leikkaamaan vientiään 1,5 miljoonalla tynnyrillä.

Opec ilmoitti tänään, että sen öljykorin hinta nousi viime viikolla hienoisesti 17,48 dollariin viikkoa aiemmasta 16,86 dollarista. Lokakuussa hinta oli keskimäärin 19,64 dollaria ja viime vuonna 27,60 dollaria. Opecin tavoitehinta on vähintään 22 dollaria tynnyriltä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.