Mainos

Myrskyt koettelevat Pohjolaa ja Viroa

Kymmenenettuhannet kotitaloudet ovat jääneet ilman sähköä Ruotsin myrskyissä. Pärnussa Viron länsirannikolla vaarallisen korkealle noussut vedenpinta on alkanut laskea.

Syysmyrskyt ovat pyyhkäisseet Ruotsin itäosien ylitse ja nostattivat vedenpinnan vaarallisen korkealle Pärnussa Viron länsirannikolla. Vesi alkoi kuitenkin laskea Pärnunlahdella iltapäivällä.

Pietarissa Neva tulvi ja Suomenlahdelta tulevien myrskyaaltojen pelättiin nostavan joenpintaa entisestään.

Voimakas syyspuhuri riepotteli erityisesti Roslagenin aluetta Tukholman pohjoispuolella. Rannikolla tuulen nopeus oli 20 metriä sekunnissa ja puuskissa jopa 26 metriä sekunnissa.

Vielä päivällä yli 34 000 kotitaloutta oli ilman sähköä syysmyrskyn katkaistua sähköjohtoja eri puolilla maata. Illalla useimmat olivat saaneet sähkön takaisin.

Energiayhtiö Fortumin tiedottaja Carola Hjerten vakuutti, ettei kukaan yhtiön asiakkaista joudu viettämään yötä ilman sähköä.

Muut suuret sähköntoimittajat eivät olleet yhtä toiveikkaita. Esimerkiksi EONilla oli vielä iltapäivällä kolmisentuhatta asiakasta ilman sähköä, suurin osa heistä Jönköpingin läänissä.

- Siellä meillä on tekemistä keskiyöhön saakka, sanoi tiedotuspäällikkö Jan-Erik Olsson.

Lehti: Suomalaisia turvaan Haapsalusta

Pärnussa asukkaita kehotettiin varautumaan tulviin ja sähkökatkoihin, kun vesi nousi 130 senttiä normaalitason yläpuolella. Pinta alkoi laskea vähitellen iltapäivällä.

Kaupungissa oli 400 pelastustyöntekijää valmiustilassa siltä varalta, että vedenpinta olisi noussut yli kriittisenä pidetyn 150 sentin.

Eesti Päevaleht kirjoitti verkkosivuillaan, että joukko suomalaismatkailijoita evakuoitiin Haapsalusta Tallinnaan myrskyn tieltä. Myös useissa muissa satamakaupungeissa valmistauduttiin siirtämään matkailijoita turvaan.

Myrskytuulet jättivät jo maanantaina tuhannet virolaiskodit ilman sähköä. Rannikkokaupungeissa varauduttiin katkaisemaan sähköt turvallisuussyistä, jos vedenpinta nousee kriittiselle tasolle. Viranomaiset kehottavatkin rannikon asukkaita lataamaan puhelimensa ja varaamaan taskulamput ja kynttilät käden ulottuville.

(MTV3-STT-TT-BNS-Itar-Tass)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja