Mainos

Myrskyt käyvät kalliiksi energiayhtiöille

Sähköyhtiöiden mukaan viikonlopun vahingot jäivät kuitenkin pelättyä pienemmiksi.

Suomea viikonvaihteessa riepotellut syysmyrsky maksoi energiayhtiöille noin 700 000 euroa.

Viestintäjohtaja Jaakko Salavuo Fortumista kertoo, että yhtiöltä kului myrskyyn valmistautumiseen ja sen tuhojen korjaamiseen noin puoli miljoonaa euroa. Vattenfallin media- ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Håkan Nylund puolestaan arvioi myrskyn maksaneen yhtiölle noin 200 000 euroa.

Salavuo kertoo, että viikonlopun myrskyn kulut jäivät kuitenkin suhteellisen pieniksi.

-Ehkä kustannukset olivat pienemmät kuin saman tyyppisissä myrskyissä viime aikoina.

Myös Nylundin mukaan myrskystä selvittiin melko vähällä. Vaikka tuulet nousivat yhtiön verkkoalueella Pohjanlahden rannikoilla varsin koviksi, pahoilta tuhoilta vältyttiin.

Fortumin verkossa jäi myrskyn aikana jossain vaiheessa ilman virtaa kaikkiaan 30 000 taloutta. Perjantain ja lauantain välisenä yönä oli pahimmillaan samaan aikaan ilman sähköä noin 14 000 taloutta. Vattenfallin verkossa samanaikaisesti ilman sähköä jäi noin 7000 ihmistä.

Salavuon ja Nylundin mukaan viat saatiin korjattua varsin nopeasti. Useita tunteja, jopa yli puoli vuorokautta, sähköt olivat poikki lähinnä joiltain saarilta, jonne korjaajat eivät päässeet kovan tuulen vuoksi.

Salavuo kertoo, että Fortum oli varautunut pahempaankin. Sähköyhtiö valmistautui siihen, että myrskystä aiheutuisi niin sanottu suurhäiriötila. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että sähköverkkoon olisi tullut yhtäaikaisesti useille eri alueille suuria sähkökatkoja.

Salavuo arvelee, että suuremmilta virranjakeluhäiriöiltä vältyttiin osittain siksi, että Fortum on viime aikoina pyrkinyt vähentämään myrskytuhoja ennakolta esimerkiksi raivaamalla puita linjojen läheisyydestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.