Myrskyt ja tulvat vaatineet useita ihmishenkiä Aasiassa

Hirmumyrskyt ja monsuunisateiden nostamat tulvat ovat vaatineet ainakin 76 ihmishenkeä Filippiineillä ja Mikronesiassa, viranomaiset ilmoittivat torstaina.

Kymmenentuhatta ihmistä oli torstaina neljättä päivää hätämajoituksessa Filippiinien pääkaupungissa Manilassa ja ympäröivissä maakunnissa vedenpaisumuksen takia. Hallitus arvioi aineellisten vahinkojen suuruudeksi noin 2,3 miljoonaa euroa.

Hirmumyrsky Chata'an pieksi torstaina Pohjois-Japania ohitettuaan Tokion vahinkoa aiheuttamatta. Ainakin viisi ihmistä kuoli, neljä oli kateissa ja 15 muuta loukkaantui. Surmansa saaneiden joukossa oli kaksi lasta.

Asukkaita kehotettiin hakeutumaan turvaan tulvan tieltä Korijaman kaupungissa, parisataa kilometriä Tokiosta pohjoiseen. Viranomaisten mukaan lisäksi toinen hirmumyrsky Halong ohitti keskiviikkona Guamin ja eteni kohti Japanin eteläisiä saaria.

Uutistoimisto Itar-Tass kertoi, että Halongin odotetaan saapuvan ensi viikon loppuun mennessä Kamtshatkan niemimaalle Venäjän Kaukoitään. Tulvien koettelemassa Bangladeshissa arviolta 40 ihmistä on kuollut ja tuhannet joutuneet lähtemään kodistaan, viranomaiset ilmoittivat.

Vedentulo jatkui tänään myös Intiassa. Kaksi lasta hukkui Koillis-Intiassa, kun heitä kuljettanut lautta kaatui kovassa merenkäynnissä.

Arviolta 50 000 ihmistä on joutunut lähtemään kodistaan Dhemajin alueelta Assamin osavaltiossa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat