Mainos

Myrskyt ja tulvat koettelevat Aasiaa

Yli 50 ihmisen pelätään saaneen surmansa Filippiinien maanvyöryissä ja tulvissa. Muualla Aasiassa on Korean niemimaalla kuollut tulvissa yli sata ihmistä.

Kiinassa taas kerrotaan viime viikkojen tulvien vaatineen satoja kuolonuhreja. Filippiineillä menehtyi pääkaupungin Manilan liepeillä ainakin 12 ihmistä mutavyöryssä eilen.

Kuolonuhrien määrän arveltiin kasvavan vielä, koska kadoksissa Antipolon alueella oli viitisenkymmentä ihmistä. Sotilaat onnistuivat pelastamaan kymmeniä ihmisiä mutavyöryn alta Antipolossa. Vyöry alkoi kun asuinalueelle vyöryi lähes puolet läheisen kukkulan maamassasta. Muualla Filippiineillä on tulvien ja maanvyöryjen uhreina kuollut viranomaisten mukaan 42 ihmistä.

Viime viikonvaihteessa alkaneet sateet ovat rajuimmat Filippiineillä neljännesvuosisataan. Etelä-Koreassa on päiväkausia jatkuneiden sateiden nostattamissa tulvissa saanut surmansa tai on kadoksissa yli 60 ihmistä. Pohjois-Koreassa taas on Punaisen Ristin arvion mukaan kuollut yli 40 ihmistä. Kiinassa on Punaisen Ristin mukaan kuollut yli 400 ihmistä Jangtsejoen tulvien seurauksena. Kodeistaan on joutunut lähtemään lähes 1,8 miljoonaa ihmistä.

-Tulvakauden pituuden vuoksi pelkäämme, että pahin on vielä edessä, sanoi Punaisen Ristin tiedottaja Beijingissä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.