Mainos

Myrskypuuskia länteen torstaina – loppuviikolla pakkasta, lunta ja tuulta

Länsirannikolle on odotettavissa torstaina myrskypuuskia. Sää kylmenee loppuviikolla. Viikonlopuksi ennustetaan lumisateita ainakin osaan maata sekä voimakkaita tuulia.

Tänään lumisateet huonontavat ajokeliä maan pohjois- ja itäosassa. Tuuli voi puhaltaa puuskissa lähellä myrskylukemia pohjoisilla merialueilla. Aamulla tienpinnat ovat paikoin liukkaita etelässä asti.

Huomenna torstaina tuuli kääntyy puhaltamaan pohjoisesta ja voimistuu iltaa kohden. Kovimmillaan tuulet ovat torstaina illansuussa ja illalla.

– Myrskypuuskia voi olla merellä Suomenlahtea lukuun ottamatta. Tuuli on puuskaista myös sisämaassa ja paikallisia tuulituhoja voi tulla, etenkin maan länsiosassa. Puiden kaatumiset ja pienemmät sähkökatkot ovat mahdollisia, mutta mitään Eino-myrskyn kaltaista ei kuitenkaan näyttäisi torstaina olevan tulossa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Sää kylmenee loppuviikolla. Lumikuuroja tulee torstaina ja perjantaina siellä täällä.

– Perjantaina pakkasta on koko maassa päivälläkin. Lauantaina maan keskiosaan on tulossa lumisadealue, joka saattaa tuoda vähän lunta paikoin myös etelään. Sunnuntaina matalapaine voi voimistua myrskyksi. Epävarmaa on, kuinka voimakas myräkkä on tulossa ja missä sateet tulevat vetenä ja missä lumena. Ainakin lounais- ja etelärannikolla sateet ovat mahdollisesti vettä, sanoo Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Tuuliennuste löytyy merisäästä.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.