Mainos

Myrskyn ylityöllistämät pelastuslaitokset: Välttäkää hätänumeroon soittamista

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan pelastuslaitokset kehottavat alueen asukkaita välttämään hätäkeskukseen soittamista ilman vakavaa hengenvaaraa tai omaisuutta uhkaavaa vaaraa.

Pelastuslaitokset kertovat, että alueen palokunnat ovat työllistettyinä ja myrskytuhoja raivataan parhaillaan.

Myös hätäkeskus on täystyöllistetty. Pelastuslaitokset pyytävätkin asukkailta kärsivällisyyttä ja harkintaa hätäkeskukseen soittamisessa.

Pohjois-Pohjanmaalla on aamun aikana tullut noin 150 hälytystehtävää. Tehtävät ovat pääosin aiheutuneet rakennusten, sähkölinjojen ja liikenneväylien päälle kaatuneista puista. Henkilövahinkoja ei ole aiheutunut. Merkittävimmät vahingot aiheutuivat rakennusten vaurioista.


Etelä-Savossa tehtävämäärät kasvussa

Etelä-Savon pelastuslaitos on myös kiireinen Eino-myrskyn takia.

Pelastuslaitoksella oli ollut kello 13 mennessä noin 100 vahingontorjuntatehtävää. Joukossa oli pari muuntajapaloa, muuten tehtävät olivat pääsääntöisesti puiden raivaamista sähkölinjoilta ja teiltä.

Myös kevyitä piharakennelmia oli lennellyt, veneitä irronnut laiturista ja hissi oli jäänyt jumiin. Alueelle tuli paljon myös automaattisten paloilmoitinlaitteiden laitevikoja.

Etelä-Savossa oli kello 13 aikaan noin 40 000 asiakasta ilman sähköä.

Keski-Suomessa paljon tehtäviä

Keski-Suomen pelastuslaitos hoiti päivän aikana runsaasti Eino-myrskyn aiheuttamia tehtäviä.

Myrskyrintama saavutti Keski-Suomen kello 4 jälkeen aamuyöllä. Aluksi tehtävät keskittyivät Viitasaarelle ja Saarijärvelle. Tehtävät olivat pääosin pieniä vahingontorjuntatehtäviä.
Aamun aikana myrsky siirtyi kaakkoon.
Pelastuslaitoksella oli kello 14.40 mennessä ollut alueella noin 190 tehtävää.

Myrsky on Keski-Suomessa aiheuttanut laajoja sähkökatkoja. Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan on oletettavaa, että sähköjen saaminen voi kestää muutaman vuorokauden. 
Sähkökatkot ovat lähinnä taajamien ulkopuolella, paitsi Kivijärvellä ja Kannonkosken taajamassa. Lukijan video kaatuneen puun raivauksesta Vaasassa


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.