Myrskyn keskellä äänestämään

Suuressa osassa Suomea äänestetään kunnallisvaaleissa myrskyn keskellä.

Helsinkiläiset äänestävät myrskysäässä. Pääkaupunkiseudulla sataa ja tuulee voimakkaasti, mutta vielä ei tiedetä jääkö tavallista useampi surkean kelin takia kotiin ja jättää äänestämättä.

Säätä jännitettiin aamupäivällä ainakin Helsingin keskusvaalilautakunnassa, kertoi Karoliina Reuna lautakunnasta. Esimerkiksi Suomenlinnan lautta kuitenkin pääsi myrskystä huolimatta kulkemaan ja vaalia valvovat viranomaiset saarelle, Reuna sanoi.

Vaaliuurnille kävi tasainen virta Tampereella

Tampereen Aleksanterin koulun vaaliuurnille vaelsi tasainen ihmisvirta jo aamusta. Ensimmäiset äänestäjät kolkuttelivat jykevää ovea ennen yhdeksää.

Sadekeli ei pelottanut Olavi Salmista, joka kävi äänestämässä yhdentoista aikaan.

- Ehdokas oli selvillä hyvissä ajoin. Joskus eduskuntavaaleissa olen äänestänyt henkilöä, mutta muuten puoluetta.

Eläkkeellä oleva Salminen arveli, että nuoriso voi äänestää yllättävän innokkaasti.

- Se on helppo kansalaisvelvollisuus. Minun nuoruudessani ei paljon viitsitty äänestää, mutta nyt nuoria on aktivoitu paljon.

Vaalilautakunta 1:n puheenjohtaja Ilse Mäkelälammi povasi, että äänestysprosentti voi nousta 60:een.

Äänestys jatkuu tänään iltakahdeksaan asti.

Äänestäjien ei ole tarvinnut jonottaa Oulussa

Äänestys on vilkastumaan päin Oulussa. Aamulla sade piti vaalihuoneistot vielä varsin hiljaisina, mutta puoliltapäivin ovet ovat alkaneet käydä entistä tiuhempaan. Jonoilta on silti vältytty.

Esimerkiksi Kuuntilankankaan äänestysalueella äänestäjiä on käynyt aamupäivän aikana hieman vähemmän kuin aiemmissa vaaleissa. Sen sijaan Pohjankartanon koululla äänestys on sujunut koko aamupäivän entisten kunnallisvaalien malliin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat