Mainos

Myrskykaaos USA:ssa ja Britanniassa – useita kuollut

Talvimyrskyt ovat vaatineet kuolonuhreja Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Britanniassa kymmenettuhannet kodit olivat torstaina vailla sähköä keskiviikkona iskeneen myrskyn vuoksi. Tuulet ylsivät puuskissa hirmumyrskylukemiin ja tekivät tuhoja Walesissa ja Länsi-Englannissa. 

Myrskyn arveltiin johtaneen ainakin yhden ihmisen kuolemaan. Eläkkeellä ollut mies sai ilmeisesti sähköiskun tuulen pudottamasta voimajohdosta, kun hän yritti siirtää kaatunutta puuta. 

Yleisradioyhtiö BBC kertoi torstaina, että Britanniaan ennustettiin jälleen uutta myrskyä, joka saattaisi olla vielä keskiviikkoista pahempi. 

Kulunut talvi on ollut Britanniassa hyvin myrskyisä. Maata koettelevat myös suurtulvat. Lounais-Englannissa on maa-alueita, jotka ovat olleet veden peitossa jo viikkoja. Viime aikoina tulvat ovat levinneet länteen päin Thamesjoen noustua yli äyräidensä.  

Lumi riivasi taas USA:n itäosia

Yhdysvaltain itäosissa puolestaan poikkeuksellisen talviset olot ovat aiheuttaneet kaaosta.

Torstaina ainakin kymmenen ihmistä kuoli kylmyyteen ja lumimyrskyyn. Lisäksi sähköt olivat poikki sadoilta tuhansilta kotitalouksilta ja yrityksiltä. 

Snowmageddoniksi nimettyjen sääolojen takia jouduttiin perumaan yhteensä tuhansia lentoja. Esimerkiksi maan vilkkaimmalla lentokentällä Atlantassa yli puolet vuoroista jäi lentämättä torstaiaamuna. 

Kylmä sää ulottuu poikkeuksellisen etelään Yhdysvaltain kaakkoisosassa. Presidentti Barack Obama julisti hätätilan Georgian ja Etelä-Carolinan osavaltioihin. 

Hankalien sääolojen ennustettiin jatkuvan. Esimerkiksi New Yorkiin odotettiin satavan torstain aikana paikallista aikaa jopa yli 30 senttiä lunta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.