Mainos

Myrskyä ja lumipyry keskiviikkona

Viikko on sateinen, tuulinen ja suuressa osassa maata lauha. Viikon ennusteessa on kaksi myrskyä sekä lumi-, räntä- ja vesisateita.

Atlantilta Suomeen tulevat matalapaineet hallitsevat säätä tällä viikolla.

Tänään maanantaina sateita tulee vielä illallakin etelässä ja idässä. Idässä sateet ovat lunta ja räntää, etelässä enimmäkseen vettä. Ajokeli on paikoin huono. Lapissa pakkanen kiristyy illan mittaan selkeillä alueilla yli kymmeneen asteeseen.

Tiistai on viikon poutaisin päivä ja tuuli heikkenee. Aurinko näyttäytyy paikoin. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötilat ovat nollassa tai vähän plussalla. Lapin selkeillä alueilla pakkasta on 10-20 astetta.

Keskiviikkona tuuli voimistuu lännestä alkaen.

– Keskiviikkoiltapäiväksi on tulossa myrskyä läntisille merialueille. Myös rannikoilla voi olla puuskissa myrskyä. Paikalliset tuulituhot, esimerkiksi sähkökatkot, ovat mahdollisia etenkin länsirannikon tuntumassa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Myräkän sadealue leviää keskiviikkopäivän aikana länteen ja illalla idemmäs.

– Tämän hetken ennusteen mukaan sateen etureunassa pyryttää koko maassa lunta useitakin senttimetrejä keskiviikon aikana sekä torstain vastaisena yönä. Lounaasta ja rannikoilta alkaen sateet muuttuvat vähitellen vedeksi, sanoo Mäntykannas.

Myös loppuviikolla tuulet ovat ajoittain voimakkaita ja uusi myrskykin on mahdollinen.

– Uusia sateita saapuu lännestä jatkuvalla syötöllä. Etelä- ja Keski-Suomessa sateet ovat pääosin vettä ja räntää, pohjoisessa lumipeite voi vähän vahvistua.

Meille keskiviikkona saapuva myrsky riepottelee myös Skotlantia, Tanskaa ja Norjaa.

Paikalliset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon. Sivustolla ovat lisäksi ajokelitiedot, kelikamerat sekä tuuliennusteet maalle ja merelle.

Katso ylhäältä viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.