Mainos

Myrsky yltyi vaaralliseksi Porin seudulla

Syysmyrsky on katkonut puita ja aiheuttanut sähkökatkoksia Porissa ja Raumalla. Kaikilla Poriin johtavilla valtateillä kaatuneet puut ja liikenneopasteet aiheuttivat useita vaaratilanteita. Mm. valtatie 8:lla kaatunut puu aiheutti kolmen auton ketjukolarin. Teitä olivat raivaamassa niin pelastuslaitoksen, Tielaitoksen kuin energialaitoksenkin yksiköt. Porin keskustan Pohjoispuistossa tuuli repi irti peltikaton mutta henkilövanhingoilta vältyttiin.

Pahimmillaan luoteistuuli raivosi Mäntyluodossa jopa 21 metriä sekunnissa, puuskissa tuuli yltyi lähes 30 metriin sekunnissa.

Myös Raumalla myrsky on aiheuttanut sähkökatkoja ja puita kaatui runsaasti. Uhkaavin tilanne oli Rauman satamassa, jossa Satatankki Oy:n raskaan polttoöljyn säiliö alkoi "kuoriutua". Säiliön pellitys ja villoitus alkoivat purkautua, mutta vaaraa öljyn valumisesta maahan ei viranomaisten mukaan ole. Kymmeniä palomiehiä oli illan aikana Syvärauman venesatamassa pelastamassa pienveneitä tuholta. Myrsky ei ehtinyt aiheuttaa suuria vahinkoja veneille.

Sääennusteen mukaan myrskytuulet aiheuttanut matalapaine liikkuu rannikolta kohti itäkoillista. Tuulen voimakkuus on kuitenkin heikentynyt myrskyn siirtyessä mereltä mantereelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.