Mainos

Myrsky vaatinut kuolonuhreja Ruotsissa ja Tanskassa

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut rajun talvimyrskyn aiheuttamissa onnettomuuksissa. Tuulen nopeus on noussut hirmumyrskylukemiin.

Pohjolaa koetteleva talvimyrsky on vaatinut ainakin kuusi ihmishenkeä Tanskassa ja Ruotsissa.

Tanskan Assensissa kuoli kaksi ihmistä myrskyn repimän siirtolapuutarhamökin katon osuttua heihin. Tanskassa sai kaksi ihmistä surmansa erillisissä onnettomuuksissa, joissa puut kaatuivat autojen päälle. Toinen sattui iltapäivällä Odensessa, toinen illalla lähellä Roskildea.

Ruotsissa kuoli niin ikään kaksi ihmistä puiden kaaduttua autojen päälle. Onnettomuudet sattuivat alkuillasta eri puolilla Skånea.

Myrsky on aiheuttanut vakavien onnettomuuksien lisäksi paljon aineellista vahinkoa. Etelä- ja Länsi- Ruotsissa oli illalla yli 160000 taloutta ilman sähköä, kertoi uutistoimisto TT. Monen heistä odotettiin joutuvan olemaan vailla sähköä ainakin sunnuntaihin.

Skånessa tuli hätäkeskukseen parin tunnin aikana 150 myrskyyn liittyvää ilmoitusta, TT kertoi. Ne koskivat muun muassa ulosajoja, kaatuneita puita ja irronneita esineitä. TT:n mukaan useita ihmisiä oli myös loukkaantunut.

Ruotsista Tanskaan johtava Juutinrauman silta suljettiin liikenteeltä myrskyn takia, samoin Tanskan Ison-Beltin ja Pikku-Beltin sillat. Useita Pohjanmerellä, Kattegatissa, Skagerrakissa ja Etelä-Itämerellä kulkevia laivavuoroja peruttiin niin Norjassa, Tanskassa kuin Ruotsissakin.

Kööpenhaminan Kastrupin ja Malmön Sturupin lentokentät suljettiin myrskyn takia ja lentokoneita joutui laskeutumaan muille kentille. Myrsky haittasi myös junaliikennettä, joka Skånessa oli melkein kokonaan pysähdyksissä muun muassa radalle kaatuneiden puiden takia.

Liikkumista rajoitettiin

Länsi-Jyllannissa Tanskan meteorologian laitos mittasi illalla tuulen nopeudeksi 35 metriä sekunnissa. Helsingörissä poliisi kielsi liikkumisen ulkona, kertoi Tanskan yleisradioyhtiö DR.

Norjassa myrsky ei aiheuttanut niin pahoja tuhoja kuin pelättiin, kertoi maan yleisradioyhtiö NRK illalla verkkosivuillaan. Etelä-Norjassakin jouduttiin muun muassa sulkemaan teitä ja varoiteltiin jopa 20 metriin nousevista aalloista. Aaltojen takia ihmisiä kehotettiin pysymään poissa rannoilta.

Ruotsin ilmatieteen laitos SMHI ennusti syvän matalapaineen liikkuvan kohti Etelä-Suomea syveten entisestään. Pohjoisella Itämerellä SMHI varoitti tuulen nousevan keskiyön aikoihin mahdollisesti jopa 30 metriin sekunnissa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.