Mainos

Myrsky tuntuu jo laivaliikenteessä

Linda Line on perunut kaikki tämän päivän lähtönsä Helsingistä Tallinnaan ja Tallinnasta Helsinkiin kovan tuulen takia. Ahvenanmaalla Tallink Silja ajaa kaikki vuoronsa Maarianhaminan sijasta Långnäsiin, koska kovalla tuulella Maarianhaminan satamaan on vaikea, jopa vaarallista, ajaa sisään.

Linda Linella on ns. siirtosopimus AS Tallink Grupin ja Eckerö Linen kanssa eli Tallinnan-matkustajia voidaan siirtää näille laivoille, jos niissä on tilaa. Turistiluokan lipun siirto maksaa 10 euroa lisää.

Muut, isommat Tallinnan-laivat liikennöivät ainakin vielä. Ne ovat kuitenkin täynnä.

- Laivat ovat ainakin vielä aikataulussa. Tallinnan-laivat ovat kovin täynnä, koska suomalaiset menevät jouluostoksille ja katsomaan Tallinnan Vanhankaupungin joulutoria, kertoo varatoimitusjohtaja Pasi Näkki Tallink Siljalta.

Viivästyksiä voi tulla iltapäivän aikana.

- Jos aallon korkeus nousee, sitten ajetaan pikkasen hiljempaa. Siinä tapauksessa viivästykset ovat 10-25 minuuttia, Näkki kertoo.

Kova tuuli on aiheuttanut Tallink Siljalla muutoksia tähän mennessä vain Ahvenanmaalla.

- Sisääntuloa Maarianhaminan satamaan on sen verran kapea ja kun laivassa on paljon tuulipinta-alaa, kapteeni ei ota riskejä, vaan ajaa Maarianhaminan sijasta Långnäsiin, Näkki kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.