Mainos

Myrsky rusikoi Englannin ja Espanjan rantoja

Etelä-Englannissa on raivattu rajuilmojen jälkiä tiistaina samaan aikaan kun säätieteilijät ennustivat myrskyjä Brittein saarten pohjoisosiin huomenna. Pohjois-Englantiin ja Skotlantiin oli luvassa lumipyryjä.

Rajumyrsky pyyhki tänään myös Espanjan pohjoisrannikkoa. San Sebastianin satamassa 50 venettä upposi, ja Santanderissa aallot paiskasivat henkilöauton rantahotellin ravintolaan. Aaltojen korkeudeksi mitattiin enimmillään 9,5 metriä.

Atlantilta saapuvan myrskyn odotetaan huomenna riepottelevan Eurooppaa laajemminkin. Maailman ilmatieteellisen järjestön (WMO) mukaan seitsemän lähinnä keskieurooppalaisen maan ilmatieteen laitokset ennustivat huomiseksi alueilleen myrskyjä.

Etelä-Englannissa parituhatta kotitaloutta oli vielä tänään vailla sähköä rannikolla, jota kova tuuli ja sade piiskasi pahasti eilen. Myrsky nostatti rannikolla äkkitulvia, jotka pakottivat ihmisiä hakemaan suojaa sisämaasta.

Myrsky sotki eilen myös liikennettä. Lontoon Heathrow'n lentokentällä peruttiin 130 lentoa ja Doverin satama oli pakko sulkea. Kolme alusta joutui vaikeuksiin merellä Englannin ja Ranskan rannikoilla.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.