Mainos

Myrsky riepotteli maalla ja merellä

Voimakkaat myrskytuulet ovat aiheuttaneet vahinkoa eri puolilla maata. Vakavin turma sattui Satakunnassa Ulvilassa, jossa tuulenpuuska kaatoi puun miehen päälle. Mies loukkaantui, ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Palokunnat ovat joutuneet korjaamaan kaatuneita puita myös muun muassa maan eteläosissa sekä Oulun läänin alueella ja Etelä-Lapissa. Näissä tapauksissa vältyttiin henkilövahingoilta.

Koillismaalla Posiolla puolestaan tuuli on repinyt keskustan tietämillä ylipainehallin kattoa niin, että halli on painunut maahan. Halli on jääkiekkokaukalon päällä, joten se ei ole nyt käytössä.

Puiden kaatuminen linjoille on aiheuttanut puolestaan sähkökatkoja maan eri osissa. Esimerkiksi Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa katkoista kärsi enimmillään noin 4000 ja Varsinais-Suomessa 2000 asiakasta.

Nopeasti liikkunut voimakas ukkosrintama yllätti myös purjehtijat Suomenlahdella iltapäivällä. Merivartioston veneet pelastivat kivikolle ajautuneita venekuntia.

Lisäksi partiossa ollut tullivene auttoi isää, joka oli lapsineen purjejollalla liikkeellä Porvoon edustalla. Tuulenpuuska oli katkaissut jollan maston.

Myrsky pauhasi voimakkaimmillaan yli 20 metriä sekunnissa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.