Mainos

Myrsky riepotteli Etelä-Suomea

Viime yönä riehunut myrsky kaatoi jälleen puita, riuhtoi irti joitakin kattoja sekä katkoi sähkölinjoja. Espoossa tuhansia talouksia jäi ilman sähköä linjoja katkoneiden puiden takia.

Talvimyrsky

Myöhään eilen alkaneet sähkönjakeluhäiriöt pimensivät Espoossa ainakin Olarin, Espoon keskuksen, Luoman alueen Kirkkonummella, Siikajärven, Kylmälän, osan Evitskogia ja Viherlaaksoa, Järvenperän ja osan Bodomista. Suurimmat viat saatiin korjattua aamulla puoli seitsemään mennessä. Aamukahdeksalta Kirkkonummella oli vielä muutama kymmenen taloutta ilman sähköä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan keskiviikon myrsky oli hieman eilistä myrskyä heikompi. Tuulen nopeus oli keskimäärin 24-26 metriä sekunnissa, puuskissa kuitenkin yli 30 metriä sekunnissa. Korkeimmat aallot merellä olivat 12-metrisiä. Tuulen odotetaan heikkenevän päivän aikana. Helsingin aluehälytyskeskukselle oli aamuun mennessä tullut noin 60 hälytystä, pääosin kaatuneista puista ja irronneista katoista.

Sähkökatkoja sadoissa talouksissa

Myrskytuuli katkoi sähköjä viime yönä laajoilla alueilla myös läntisellä Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa. Erityisen runsaasti puita kaatui sähkölinjoille Tammisaaressa, jossa tuulen voimakkuudeksi mitattiin yön huippuhetkinä 30 metriä sekunnissa. Myös joitakin kattoja repeytyi tuulen mukaan. Korjaustyöt ovat jatkuneet läpi koko yön ja siihen ovat osallistuneet kaikki käytettävissä olevat asentajat. Katkot ovat paikoin kestäneet useita tunteja ja ilman sähköä oli aamulla lukuisia talouksia. Myrsky ei ole tiettävästi aiheuttanut henkilövahinkoja. Myöskään merialueilta ei ole tullut tietoja haavereista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.