Mainos

Myrsky riepottelee viikonloppuna - katso, missä pahimmat puuskat

Tuuli voimistuu viikonloppuna paikoin myrskyisäksi, kun kaksi voimakasta matalapainetta ylittää Suomen. Lapissa pyryttää lunta.

Voimakkaimpia puuskia ennustetaan Pohjanmaan rannikolle ja maan keskiosaan sunnuntaiaamuksi. Tuulituhot ovat mahdollisia.

Sää lauhtuu tänään Lapissa paikoin jopa 25 asteella viime yön kovista pakkasista. Viikonlopun ensimmäisen matalapaineen sateet leviävät läntiseen Suomeen jo tänään loppuiltapäivällä.

– Oulun eteläpuolella sataa vettä, pohjoisempana aluksi lunta, mutta illalla myös räntää. Ajokeli on Lapissa huono. Perämerellä tuuli voimistuu illalla myrskyisäksi, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Sadealue liikkuu yön aikana Suomen itäpuolelle. Lauantaiaamu on jo monin paikoin poutainen. Etelä- ja Länsi-Suomeen virtaa hyvin lauhaa ilmaa ja lämpötila voi kohota paikoin jopa kymmeneen asteeseen, nollaraja kulkee Oulun ja Kajaanin seuduilla. Pohjoisempana pakkasta on 5-10 astetta.

Etelässä ja pohjoisessa päivä on melko aurinkoinen.

Sähkökatkot mahdollisia

Lauantai-iltana uusi, ärhäkkä matalapaineen keskus saapuu Keski-Lappiin ja voimistaa tuulet erityisesti Perämerellä jälleen lähes myrskyksi saakka. Pohjoisen yli itään liikkuu sunnuntaiyön aikana runsaita lumisateita, mutta Oulun korkeudella sateet tulevat enimmäkseen vetenä ja räntänä.

– Voimakkaimmat tuulet ovat tämän hetken ennusteen mukaan sunnuntaiaamuna matalapaineen jälkipuolella. Perämerellä myrskyää ja Pohjois-Pohjanmaan rannikolla sekä paikoin maan keskiosassa voi esiintyä myrskypuuskia. Tuuli voi kaataa puita ja sähkökatkot ovat mahdollisia näillä alueilla, toteaa Markus Mäntykannas.

Sunnuntai on koko maassa tuulinen päivä, luoteenpuoleinen tuuli on puuskaista ja kylmää. Iltapäivästä on tulossa Etelä- ja Länsi-Suomessa sekä vähitellen myös Länsi-Lapissa aurinkoinen, mutta idässä on pilvisempää. Kainuussa ja Koillismaalla pyryttää lunta voimakkaan pohjoistuulen kera ja ajokeli on huono.

Sunnuntaina Etelä- ja Keski-Suomessa on lämpöasteita, mutta sään seljetessä pohjoisessa pakkanen kiristyy vähitellen yli kymmeneen asteeseen.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Tuuliennuste löytyy merisääosiosta.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaLisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja