Mainos

Myrsky riepottelee lapsia - villahousut kehiin!

Tämän viikon myrskyissä kannattaa lapsi pukea vanhanaikaisesti: villahousut ja sadetakki ovat paras suoja sadetta ja tuulta vastaan.

- Kannattaa miettiä minkälaisissa vaatteissa itse kulki lapsena - ei silloin ollut goretexejä ja reimatecejä, ja hyvin pärjättiin sanoo Mannerheimin lastensuojeluliitosta suunnittelija Liisa Ylikojola.

Hänsuosittelee joko villa- tai fleecekerraston laittamista sisä- ja ulkovaatteiden väliin tällä viikolla.

- Villa on luonnonmateriaalina kuitenkin fleecekangasta parempi, arvioi Ylikojola.

Tärkeintä on pitää lapsen pää lämpimänä.

- Jos varpaat ja sormet ovat vähän kylmänä, niin ei se vielä ole katastrofi, mutta pipoasioissa pitää olla jämäkkä, sanoo Ylikojola.

- Lapselle pitää sanoa, että jos ei pipo pysy päässä, niin sitten mennään sisälle. Tietysti jos lapsi nimenomaan haluaa mennä sisälle, niin sitten pitää miettiä joku muu lapselle epämieluisa ratkaisu, antaa Ylikojola vinkkejä.

Kaikkea ei kannata ostaa

Kaupoissa myydään pilvin pimein lapsille tarkoitettuja erikoisvarusteita sään kuin sään varalle. Ihan kaikkea ei kannata ostaa: lapset kasvavat nopeasti ja vaatteet käyvät pieniksi.

- Esimerkiksi kevyttoppahaalaria ei välttämättä kannata joka lapselle ostaa, vaikka ilmastonmuutos onkin muuttanut Suomen talvia leudommaksi.

- Paras asiantuntemus näistä asioista löytyy muilta vanhemmilta - joko hiekkalaatikolla tai nettisivuilla saa parhaiten puolueettomia pukeutumisneuvoja, sanoo Ylikojola.

Taloudesta tarkalle hän suosittelee myös kierrätystä sukulaisten ja tuttujen kesken tai ostamista kirpputorilta.

Kypärämyssy - brittien kauhistus

Toisaalta Suomessa on järkevän pukeutumisen kulttuuri kukoistanut aina myös lasten pukemisessa - helposti ei rahaa syydetä erikoisvarusteluun.

- Mieheni sisko perheineen asuu lapsineen Englannissa ja siellä ihmetellään, että miten lapsille voidaan laittaa kypärämyssy pipon alle, sehän näyttää ihan hirveältä, nauraa Ylikojola.

Haalarit ovat myös kummastuksen aihe briteille.

- Siellä mennään pitkälle syksyyn ja talveen paljain käsin, paljain päin, shortseilla tai hameilla.

- Suomalaislasten pukeminen on kaiken kaikkiaan terveellä pohjalla. Ylivarustelu menee suomalaisvanhemmilla joskus överiksi, mutta en ole kyllä tähän ilmiöön pahemmin törmännyt, sanoo Mannerheimin lastensuojeluliitosta suunnittelija Liisa Ylikojola.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.