Myrsky riepottelee Espanjaa ja Portugalia

Voimakas myrsky on riepotellut Espanjaa, Portugalia ja Ranskaa. Myrskytuulet iskivät myös Kanariansaarille, mutta eivät aiheuttaneet siellä suurta tuhoa.

Ainakin kolmen ihmisen kerrotaan saaneen surmansa myrskyssä. Kymmenvuotias poika jäi kaatuvan puun alle ja kuoli Pohjois-Portugalissa, Espanjassa iäkäs nainen kuoli seinän romahdettua hänen päälleen ja kaatuva puu tappoi miehen myös Etelä-Ranskassa.

Tuuli yltyi puuskissa jopa 39 metriin sekunnissa. Espanjan viranomaisten mukaan myrskystä tulee lyhyt mutta hyvin voimakas. Koko Portugali on asetettu hälytystilaan myrskyn vuoksi.

Myrsky saapui mantereelle myöhään illalla. Se riehui illalla eritoten Galician maakunnassa Koillis-Espanjassa, jossa junaliikenne on jouduttu keskeyttämään.

Espanjan ilmatieteen laitos antoi Galiciaan ja neljään naapurimaakuntaan korkeimman mahdollisen säävaroituksen. Myös muualla maassa varoitettiin kovista tuulista.

Myrskyrintama kehittyi Madeiran saaren edustalla. Saari on vasta toipumassa rankkasateiden aiheuttamista tulvista, joissa kuoli viime viikolla ainakin 42 ihmistä.

- Tämä on hyvin voimakas mutta nopeasti liikkuva myrsky, sanoo Espanjan sisäministeri Alfredo Perez Rubalcaba.

Myrskyn odotetaan saapuvan Tanskaan huomenna.

(MTV3 - STT - AFP )

Lue myös:

    Uusimmat