Mainos

Myrsky pisti metsää nurin 120 miljoonan arvosta

Alkuviikon myrskyissä kaatui metsää noin 120 miljoonan euron arvosta. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan puita meni nurin lähes kolme ja puoli miljoonaa kuutiometriä.

Tuhot jäivät silti selvästi pienemmiksi kuin kesän 2010 myrskyissä, joissa kaatui puuta yli 8 miljoonaa kuutiometriä. Myös kesän 2001 myrskyt olivat tuhoisampia kuin alkuviikon Tapani- ja Hannu-myrskyt.

3,5 miljoonan kuution tuhot ovat kuitenkin selvästi enemmän kuin teollisuuden ostot viime kuukausina. Muun muassa marraskuussa ostettiin puuta yksityismetsistä vain 2,9 miljoonaa kuutiota.

Tämän viikon myrskyt aiheuttivat ministeriön mukaan 25–30 miljoonan euron menetykset metsänomistajille, sillä kaatuneiden puiden myyntiarvo on selvästi alempi kuin pystymetsän.

Tapani-myrsky teki eniten tuhoa Lounais-Suomessa Pomarkusta Perniöön ulottuvalla alueella. Etenkin Säkylän ja Huittisten seuduilla tuhot olivat suuria. Myrsky runteli pahoin myös Hämettä, Uuttamaata sekä Pirkanmaata.

Tapani-myrskyä seurannut Hannu-myrsky kaatoi puita hajanaisesti lähinnä Keski-Suomessa, Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja