Mainos

Myrsky pakotti Vikingin lautan turvaan

Viking Linen Ahvenanmaan lautta joutui kääntymään kesken matkan takaisin Maarianhaminan satamaan perjantai-iltana.

Kova pohjoistuuli ja ankara merenkäynti haittasivat Suomen ja Ruotsin välistä laivaliikennettä perjantaina ja lauantaiaamuna. Lauantaina aamupäivällä sää kuitenkin parani, ja Maarianhaminan satamassa arvioitiin meriliikenteen sujuvan suunnilleen normaalisti.

Viking Linen Rosella-alus saapui lauantaiaamuna Maarianhaminaan puoli kahdeksan paikkeilla eli pari tuntia myöhässä. Silja Linen Turusta Tukholmaan ja Tukholmasta Turkuun matkalla olleet autolautat taas ajoivat aamulla suoraan määräsatamiinsa ja ohittivat Maarianhaminan, jonka satama on huonolla säällä isolle alukselle vaikeakulkuinen.

Perjantai-iltana Viking Linen Naantalista Kapellskäriin matkalla ollut lautta joutui kääntymään takaisin Maarianhaminan satamaan, kun matkasta oli jäljellä neljännes. Maarianhaminaan lautta saapui iltakahdeksan maissa.

Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n mukaan merenkäynti koetteli lautan matkustajia, ja pöydät ja tuolit kaatuilivat laivan heittelehtiessä kovassa aallokossa. Kolme matkustajaa loukkaantui TT:n mukaan lievästi, mutta kukaan heistä ei tarvinnut sairaalahoitoa.

Lautan lähtiessä Maarianhaminan satamasta tuulen voimakkuus ylsi 24 metriin sekunnissa. Kapellskärin lähellä lauttaa ravisteli jo noin 28 metriä sekunnissa puhaltanut tuuli. (STT)
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.