Mainos

Myrsky paiskasi rahtilaivan rannalle Australiassa

Australian itärannikkoa piiskaavat voimakkaat myrskytuulet. Alueella on peruttu lentoja, voimalinjat ovat poikki ja autoja on huuhtoutunut tulviviin jokiin. Myös useita aluksia on joutunut merihätään.

Australiassa itärannikolla voimakas myrsky on aiheuttanut ongelmia meriliikenteelle. Tuulet ovat työntäneet rannalle suuren rahtilaivan, jonka 22 hengen filippiiniläinen miehistö on jouduttu nostamaan turvaan helikoptereilla.

Rannalle ajautuneessa laivassa on yli 700 tonnia öljyä ja 38 tonnia dieseliä. Viranomaiset pelkäävät laivan hajoavan aaltojen voimasta ja aiheuttavan mittavan ympäristöongelman.

Kaksi muuta rahtilaivaa on kamppaillut välttääkseen ajautumisen rannalle lähellä Newcastlen hiilisatamaa. Toinen onnistui pääsemään itse syvemmille vesille kymmenmetrisistä aalloista huolimatta, toinen laivoista tarvitsi hinausapua. Tuulennopeus alueella on ollut noin 28 metriä sekunnissa.

Myrsky on pahin Australian itärannikolla 30 vuoteen. 60 000 taloutta on ilman sähköä, ja tulvat ovat huuhtoneet mukanaan kaksi autoa. Seitsemän ihmistä on kateissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.