Mainos

Myrsky myllersi koko maassa

Niko Nurminen Maatamme pahiten koetellut myrsky kymmeneen vuoteen on laantumassa. Harvinainen myrsky oli siksi, että se riehui koko Suomen alueella. Nyt myrsky osoittaa jo laantumisen merkkejä.

Mennyt tammikuu jäi koko maassa tavallista lauhemmaksi mutta sään haltijoiden loppukiri oli voimallinen.

Grönlannista Norjan läpi kulkenut syvä matalapaine nostatti myrskyn, jollainen velloo Suomessa korkeintaan kerran vuosikymmenessä.

Lentokoneet jättivät eilen muutaman vuoron väliin ja rukkailivat reittejä tuulen suuntien mukaan, mutta tänään kulku näyttää olevan hallinnassa. Meriliikennettä myrskykeskus ei ole suistanut aikatauluista ja Valtion rautatietkin kertoo vain muutaman junan, tavan mukaan, myöhästyvän.

Veroilmoitusten jättöä puhuri ryyditti rankimmin Kokkolassa, jossa mitattiin kovimmat tuulilukemat, 29 metriä sekunnissa. Utsjoella, Sodankylässä ja Inarissa koululaiset saivat myllerryksen ansiosta lupapäivän ja heidän vanhempansa veroilmoitusten jätölle armonaikaa yli viikonlopun.

Helsingissä poliisit vielä tänään aamutuimaan ovat käyneet tarkastelemassa hätääntyneitä kortteleita, joissa katot ovat irtoamassa.

Viima jätti eilen Lapissa aura-autotkin hopealle: vaikkei lunta ole satanutkaan, ovat kookkaatkin kärryt hautautuneet hankeen. Peltiä on rutattu pyryn piiskaamanapitkin maata, näyttävimmin Kuopion suunnalla jossa 14 osui yhteen. Pahin kolari sattui Saariselällä, jossa nuori nainen menehtyi peräänajossa.

Tänä aamuna tuuli on vielä vaarallisen voimakasta Itä-Suomessa.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.