Mainos

Myrsky iski: Skotlannissa tuhotuulia

Jopa 50 metrin sekuntinopeudella puhaltaneet puuskat ovat iskeneet Skotlantiin.

25 000 taloudesta Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa on katkennut sähkö, junaliikenne on pysäytetty, lentoliikenteessä on vaikeuksia ja liikenne on kielletty useilla teillä ja silloilla.

Yksi autoilija on kuollut Edinburghin lähellä. Lisäksi kaksi ihmistä on loukkaantunut vakavasti puiden kaaduttua heidän päälleen.

Glasgown rautatieasema evakuoitiin, kun tuulen nostama roju rikkoi aseman lasikattoa. Loukkaantumisilta kuitenkin vältyttiin. Etelämpänä, Thames-joen tulvaportit on suljettu Lontoon suojelemiseksi.

Mantereella varoituksia

Saksan ilmatieteen laitos uskoo, että myrsky vahvistuu yhä. Saksan Pohjanmeren rannikolla lauttaliikennettä on rajoitettu varotoimena ja Saksan rautatiet on antanut ennakkovaroituksen liikennehäiriöistä. Tuulen nopeuden arvellaan nousevan hirmumyrskyn tasollle sekä Saksan että Hollannin rannikoilla.

Hollannissa lentoyhtiö KLM ilmoitti jo eilen peruutuksista ja häiriöistä. Hollanti on myös varautunut myrskyyn, tuulen nostamaan merenpintaan ja tulva-aaltoihin. Merenpintaa matalampaa aluetta suojaava eteläinen Scheldtin tulvasuoja on suljettu ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.