Mainos

Myrsky laantui yön aikana

Etelä-Suomea eilen riepotellut myrskyi laantui yöllä. Myrsky ehti repiä kattoja ja kaataa puita. Sähköjä oli poikki monin paikoin. Äkkiä noussut Suomenlahden pinta ehti huuhdella etelärannikon kaupungeissa jo katuja ja teitä.

Merenpinta noussut voimakkaasti Etelä-Suomessa


Rannikkoseudun hätäkeskuksiin tuli yön aikana vain muutamia ilmoituksia kaatuneista puista ja muista myrskytuhoista. Sähkökatkot saatiin korjattua pääasiassa illan ja yön aikana.

Tielle noussut merivesi katkaisi liikenteen tiellä 170 kahdella paikkakunnalla. Sipoon Östersundomin tieosuus avattiin liikenteelle puolenyön jälkeen. Kotkassa Tavastilan ja Leikarin välillä tie saatiin avattua hieman ennen aamukolmea.

Merenpinta nousi eilen etelärannikolla reilusti yli metrin. Näin voimakas vedennousu joulukuussa on harvinaista. Syynä ovat viime päivien sateet ja voimakas etelätuuli, joka pakkaa vettä Itämeren pohjukkaan.

Haminassa merivesi nousi peräti puolitoista metriä ja Turussakin yli puoli metriä. Porvoossa Porvoonjoki alkoi tulvia illalla kaupungin kaduille. Pelastuslaitos joutui pelastamaan veden varaan joutuneita autoilijoita, kun veden pinta nousi autojen istuinten tasolle.

Myrsky tekee tuhojaan Helsingissä


Kova myrskytuuli teki tuhojaan Helsingissä. Yksistään Uudellamaalla oli jo alkuiltaan mennessä tullut kymmenittäin ilmoituksia kaatuneista puista.

Tuuli kaatoi illalla Lasipalatsin ja Paasikivenaukion välissä olleen suojellun ison riippapajun, joka rauhoitettiin jo vuonna 1924 luonnonmuistomerkkinä. Puu oli kasvanut paikallaan 1700-luvulta asti.
Tuuli on lisäksi repinyt useista taloista kattoja irti.

Osassa Espoota sähköt olivat poikki, myös kauppakeskus Iso Omena oli ilman sähköä illalla pahimpaan ruuhka-aikaan.

Sähkölinjoille kaatuneet puut ja vika Finnoon sähköasemalla katkaisivat sähköt pahimmillaan 10 000 tilaajalta kerrallaan.

Vaikeuksia myös merellä

Voimakkaan tuulen takia jouduttiin myös peruuttamaan kaikki maanantai-illan pika-alusten vuorot Helsingin ja Tallinnan välillä. Hangon edustalla muutamat rahtialukset eivät myrskyksi yltyneen puhurin vuoksi edes yrittäneet satamaan, vaan jäivät suosiolla redille odottamaan parempia säitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.