Mainos

Myrsky kurittaa edelleen laivaliikennettä - lounaassa jopa hirmumyrskypuuskia

Suomenlahdella eilen ja tänään riehuneen myrskyn ennustetaan jatkuvan vielä huomenna.

MTV:n meteorologi Mette Mannonen sanoo, että tuuli heikkenee ehkä hieman, mutta lounaisilla merialueilla tuulee huomennakin kovaa. Tänään tuulet ovat olleet puuskissa jopa yli 30 m/s.

Eilen ja tänään kovat tuulet ovat haitanneet varsinkin Helsingin ja Tallinnan välistä laivaliikennettä. 

Tallinkin M/S Superstarin kapteeni Raul Metshein sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että teoriassa ja oikeilla tuulilla Itämeren aallonkorkeus voisi nousta jopa 20 metriin. 

- Meidän alueellamme Suomenlahdella mitattiin pari vuotta sitten 9,2-metrisiä aaltoja. Olimme tuolloin liikenteessä, eikä mitään erikoista sattunut.

Metshein sanoo, että mukavuuden ja turvallisuuden raja liikkuu noin 7-9 metriä korkeissa aalloissa. Jos aallot ovat tuota korkeampia esimerkiksi laivan lasti saattaa liikkua. Matkanteko ei myöskään ole mukavaa, kun laiva rullaa ja kallistelee voimakkaasti.

Viron saaret myrskyn silmässä

Virossa varsinkin Saarenmaalla ja pienemmillä saarilla ihmiset ovat joutuneet olemaan parikin päivää kynttilänvalossa kovien tuulten katkottua sähkölinjoja.

Viron sähköverkon ylläpidosta vastaava Johtaja Taivo Tõnne sanoo Postimees-lehdelle, että myrsky on ollut hieman odotettuakin vaimeampi, mutta huomattavasti pitkäkestoisempi.

Pärnussa pelättiin parin metrin vedennousua, mutta Postimehen mukaan vedenpinta nousi vain hieman yli metrin ja kaupunki säästyi tulvilta.

Eilen illalla Tallinnasta Helsinkiin matkannut M/S Superstar joutui myrskyyn. Matkustajien olot eivät olleet parhaat mahdolliset, kun laiva heilui, kaupoissa tavarat lensivät hyllyiltä ja ruoka ei pysynyt pöydillä.

Joidenkin matkustajien Twitteriin lataamat kuvat kertovat, mitä laivalla tapahtui.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.