Mainos

Myrsky katkoi taas puita ja sähköjä

Tuuli oli tänään erityisen voimakasta Perämerellä.

Myrskyn mittoihin nousut tuuli on tehnyt pahojaan monin paikoin Suomea. Puita on kaatunut ja sähköjä katkeillut varsinkin Oulun läänissä ja maan itäosassa.

Palomiehet ovat raivanneet sähkölinjoille kaatuneita puita Pohjois-Pohjanmaalla muun muassa Kalajoella, Ylivieskassa, Pulkkilassa, Kestilässä ja Reisjärvellä. Myös Kainuussa sähkölinjoille ja ajoradoille kaatuneet puut ovat aiheuttaneet töitä palokunnille.

Myrskyn suurjännitelinjoille kaatamat puut aiheuttivat Oulussa kaksi lyhyttä sähkökatkosta. Aamulla sattunut katkos kiusasi Saarelan, Maikulan ja Sanginsuun kaupunginosia. Iltapäivällä sähköt olivat poikki Pateniemessä ja Herukassa. Yhteensä sähköjä vailla oli päivän mittaan noin 4800 oululaista.

Tuuli oli tänään erityisen voimakasta Perämerellä. Tuulen nopeus ylitti myrskytuulen rajan, joka on 21 metriä sekunnissa. Puuskissa tuulen nopeus ylitti jopa 30 metriä sekunnissa. Kemin ja Oulun seudulla mitattiin myös maalla kovia tuulia. Parhaimmillaan tuulen nopeus maalla oli 20 metriä sekunnissa.

Puuskaiseksi äitynyt tuuli riepotteli myös itäistä Suomea iltapäivällä. Hätäkeskukset välittivät pelastuslaitoksille kymmeniä vahingontorjuntatehtäviä. Puita kaatuili teille, sähkölinjoille ja rakennusten päälle.

Kaatuneet puut ja linjoille lentäneet risut aiheuttivat runsaasti sähkökatkoja. Pelkästään Suur-Savon Sähkön jakelualueella häiriöistä kärsi noin 5000 taloutta.

Pohjois-Karjalassa myrskyvaurioita ilmeni koko maakunnassa etelästä Kesälahdelta pohjoiseen Valtimolle saakka. Samoin Etelä-Savossa ilmoituksia tuli useista kunnista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.