Mainos

Myrsky katkoi puita ja sähköjä

Myrsky ja sen kaatamat puut aiheuttivat laajoja sähkökatkoja eteläisessä Suomessa viime yönä ja tänä aamuna. Fortumin sähkönjakelualueella oli aamuyöllä pahimmillaan ilman sähköjä noin 8000 asiakasta. Aamulla oli sähköttä vielä noin 4000 asiakasta, joista puolet Etelä-Suomessa ja loput Satakunnassa ja Pohjanmaalla.

Vattenfallin sähköjakelualueella Pirkanmaalla, Hämeessä ja Itä-Hämeessä oli aamulla ilman sähköä enimmillään noin 6000 asiakasta. Valtaosa vioista saatiin korjattua iltaan mennessä.

Lounais-Suomessa sähkönjakelu oli pimeän koittaessa poikki enää parilla sadalla taloudella Satakunnassa, Merikarvialla, Luvialla ja Eurajoen alueella.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lännen puoleinen myrskytuuli tuntui varsinkin maan etelä- ja lounaisrannikolla. Tuuli heikkeni päivän mittaan, mutta Suomenlahdella se puhalsi vielä aamupäivällä monin paikoin myrskylukemissa.

Kaatuneet puut katkoivat sähköjä ja teitä

Ankara länsituuli ja sakea lumisade kiusasivat tiellä liikkujia ja työllistivät pelastuslaitoksia etenkin Länsi-Suomessa. Teille ja sähkölinjoille kaatui runsaasti puita, joita pelastuslaitokset korjasivat pois. Satakunnan ja Pirkanmaan hätäkeskusten mukaan puita poistettiin aamuun mennessä kymmenittäin.

Myrsky katkoi reippaasti puita myös Kymenlaaksossa, jossa ilman sähköä jäi reilut parituhatta kotitaloutta. Laajimmat sähkökatkot osuivat Kotkan ja Virolahden alueelle. Puolen päivän aikaan myrskyrintama siirtyi itään.

Käyttöinsinööri Hannu Lindfors Kymenlaakson sähköverkosta kertoi, ettei myrskyn aiheuttamiin ongelmiin ollut varauduttu ja korjaustöitä tehtiin normaalilla miehityksellä iltaan asti.

Myrskyn aiheuttamat sähkökatkot työllistivät niin ikään alueen pelastuslaitoksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.