Mainos

Myrsky jumittaa satoja Finnmatkojen asiakkaita

Finnmatkojen lomalennot ovat viivästyneet pahoin Kanarian saarten yllä olevan myrskyn takia. Finnmatkojen tiedottaja Anni Aarnin mukaan viivästyksiä on tullut yhteensä yli 700:lle yhtiön matkustajalle.

– Viivästykset koskevat Finnmatkoilla yhteensä 773 ihmistä. Tässä on kyseessä useampi viivästynyt lento.

Ensimmäiset viivästykset alkoivat eilen, kun Helsingistä lähtenyt lento ei saanut laskeutumislupaa Lanzarotelle kovien myrskytuulien ja sateiden takia. Lentokone laskeutui Gran Canarian Las Palmasiin, missä Finnmatkojen 187 matkustajaa on odottanut näihin hetkiin asti.

– Nyt on kyseessä aika iso viivästys, puhutaan jo 27 tunnista. He yöpyivät hotellissa ja ovat odottaneet tänään lennon lähtöä terminaalissa nyt useita tunteja. Lentoja on jouduttu siirtämään uudelleen kovien tuulien takia, Aarni kertoo.

Lanzarotella odottaa myös joukko suomalaisia

Finnmatkojen paluulentoa Lanzarotesta Suomeen odottaa taas Lanzarotella koneellinen ihmisiä. Aarnin mukaan Lanzarotella asiakkaat ovat pystyneet odottamaan hotellilla lennon mahdollista lähtöä Gran Canarialla olevia matkustajia pidempään. Iltapäivällä asiakkaat ovat odottaneet jo terminaalissa.

– Heillä on paluu Suomeen tällä samalla lennolla, millä nyt Las Palmasista olevat lentävät Lanzarotelle.

Lisäksi Helsingissä oman lomamatkansa alkua odottaa yksi ryhmä matkailijoita.

– Eli tässä ovat mukana myös ne asiakkaat, joiden oli tarkoitus lähteä Gran Canarialle Suomesta. Eli muiden lentojen viivästys vaikuttaa heihinkin. Suurin osa matkustajista on pystynyt odottamaan kotosalla lähtöä ja muutamat on majoitettu hotelliin.

Loman alku tai loppu viivästynyt usealla

Aarni pahoittelee tilannetta.

– Tämä on ikävä tilanne kaikille asiakkaille. Lanzaroten tuulet aiheuttavat tilanteen, ja niihin emme oikein voi vaikuttaa. Toivotaan, että tuulet laantuvat ja saamme lennot perille. Tämä ei ole kenellekkään miellyttävää, että loman alku tai loppu viivästyy. 

– Tästä tulee tietenkin korvauksia, etenkin Lanzaroten lentojen osalta. Korvaamme menetetyn loma-ajan ja korvauksia tulee myös heille, jotka ovat sinne Gran Canarialle lähdössä.

Aarnin mukaan Finnmatkat seuraa tilannetta aktiivisesti, koska sääolosuhteet muuttuvat Lanzarotella nopeasti.

Ensimmäisenä Gran Canarialla Las Palmasissa odottavista suomalaismatkustajista kertoi Ilta-Sanomat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.