Mainos

Myrsky, järjestyshäiriöt ja rattijuopot työllistivät hätäkeskuksia juhannuksena – kokkoja poltettiin koko viikonloppu

Juhannusta on vietetty Suomessa rauhallisesti. Juhannusaaton juhlintaan vaikutti Pauliina-myrsky, jonka napakat tuulenpuuskat ja runsas sade pitivät juhlijat sisätiloissa. Toisaalta ne työllistivät pelastuslaitoksia.

Hätäkeskukset vastaanottivat perjantain kello 16 ja tämän aamun kello 07 välisenä aikana yhteensä noin 24 000 hätäpuhelua. Viime vuoden vastaavana aikana hätäpuheluita vastaanotettiin 21 000, joten juhannus oli hätäkeskusten näkökulmasta katsoen hieman viime vuotta vilkkaampi.

Juhannusperjantaina maahan laskeutui myrskyrintama, joka lisäsi puhelumääriä valtakunnallisesti ja aiheutti vahingontorjuntaan liittyviä tehtäviä.

Hätäkeskuslaitokselta kerrotaan, että eniten hätäpuheluita vastaanotettiin Kuopion ja Vaasan hätäkeskuksissa, kun verrataan hätäpuheluiden määrää kyseisen hätäkeskuksen normaalin kesäviikonlopun puhelumäärään. Siellä vastaanotettiin yhteensä lähes 8 000 hätäpuhelua perjantain ja tämän aamun välisenä aikana.

Juhannuksena hätäpuhelut koskivat pääosin järjestyshäiriöitä, yleistä häiriökäyttäytymistä, pahoinpitelyjä, rattijuopumuksia, vahingontorjuntatehtäviä, tulipaloja, liikenneonnettomuuksia sekä erilaisia ensihoitotehtäviä.

Kokkoja poltettiin koko viikonloppu

Kokkoja poltettiin monin paikoin poikkeuksellisesti vasta eilen juhannuspäivänä, mikä sai huolestuneet sivulliset soittamaan hätäkeskukseen. Poliisien tehtävät liittyivät lähinnä vesistöön ja päihtymyksiin.

Lasten juhannuskokko paloi kovasta tuulesta huolimatta Helsingissä Seurasaaressa perinteisesti juhannusaattona.

0:46

Hukkuneeksi epäiltyä etsitään yhä

Rantasalmella juhannusaattona hukkuneeksi epäillyn miehen etsinnät jatkuivat vielä tänään, Itä-Suomen poliisi kertoo. Mies on ollut kateissa siitä lähtien, kun moottorivene upposi Parkunselän alueella juhannusaattona. Muut veneessä olleet 12 ihmistä pelastettiin vedestä.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto on tilastoinut juhannuksen hukkumiskuolemia vuodesta 1985 lähtien. Jokaisena tilastovuonna on hukkunut ainakin yksi ihminen. Juhannus on vaatinut enimmillään ihmishenkiä vuosina 1999 ja 1988, jolloin ihmisiä hukkui 20.

Rantasalmella sattui viime yönä toinenkin veneturma, kun kaksi moottorivenettä törmäsi toisiinsa Linnansaaren itäpuolella. Ainakin kaksi ihmistä loukkaantui törmäyksessä. Viikonlopun turmaveneissä oli yhteensä 27 ihmistä.

Raideliikenteessä pahoja ongelmia

Raideliikenne oli ongelmissa sekä torstaina että tänään. Torstaina kaapelirikko sekoitti junaliikennettä etenkin Karjalan radalla. Tänään sähköradan ajolangat putosivat kiskoille Jyväskylän aseman lähistöllä, mikä katkaisi junaliikenteen Jämsän ja Pieksämäen välillä. Katkos heijastui myös jatkoyhteyksiin.

Pääradan junaliikennettä häiritsi tänään myös Tuusulan Jokelassa sattunut henkilövahinko.

Paluuliikenteessä ruuhkat olivat Liikenneviraston Tieliikennekeskuksen mukaan perinteisissä kohdissa: Tampereella, Lahdessa ja Kuortissa. Liikenne mateli ja seisoi Viitostiellä ja valtatie 9:llä. Oulussa Nelostiellä ruuhkaa aiheutti yhden auton onnettomuus, jossa yksi ihminen loukkaantui.

Ruuhkat alkoivat tänään noin neljän aikaan iltapäivällä. Paluuliikenne pysyi eteläisessä Suomessa vilkkaana pitkälle iltaan. Tähän iltaan mennessä paluuliikenteestä ei tullut tietoon vakavia kolareita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.