Mainos

Myrsky ja kova tuuli riepottelevat – satoja koteja sähköttä

Satoja koteja on ilman sähköä myrskyn ja kovien tuulten jäljiltä. Illalla myrskytuulet riepottelivat Vaasan seutua, missä oli vielä aamuyhdeksältä noin 400 sähkötöntä taloutta.

Vaasan sähköstä kerrottiin, että satakunta niistä on vakituisia ja loput vapaa-ajan asuntoja.

Vaasassa ilman sähköjä oli 250 taloutta. Raippaluodossa sähköt olivat aamulla poikki noin sadalta asiakkaalta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan myrsky on menossa kohti pohjoista Oulun tienoilla, ja se on aavistuksen heikentynyt. Raahessa tuuli on noussut puuskissa 24 metriin sekunnissa. Pohjois-Pohjanmaalla on reilut 300 taloutta ilman sähköä.

Kovimmat tuulet on yön aikana mitattu Pietarsaaressa. Vielä epävirallisten tietojen mukaan Pietarsaaressa mitattiin tuulen nopeudeksi puuskissa jopa 32,6 metriä sekunnissa. Pietarsaaressa mitattiin niin ikään yön kovin keskituuli, 25,7 metriä sekunnissa.

Myös sisämaassa tuuli on ollut navakkaa. Esimerkiksi Pohjois-Savossa, Keski-Suomessa ja Kainuussa sähköt ovat poikki sadoilta talouksilta.

Merenpinta on käynyt useilla paikkakunnilla ainakin 100 senttiä yli normaalin tason: Raahessa 110 senttiä, Kemissä 100 ja Pietarsaaressakin hieman yli 100 senttiä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan myrsky jatkaa Oulun seudulta matkaansa kohti Kainuuta, minne sen arvellaan saapuvan kello 8-9:n kieppeillä aamulla.

(MTV3)

Katso Vaasan Sähköverkon käyttöpäällikön Göran Heinon kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.