Mainos

Myrsky esti etsinnät Mount Everstillä

Useita vuoristokiipeilijöitä on kateissa ja ainakin yksi on kuollut Mount Everestillä riehuneessa kovassa myrskyssä, kertoivat eri retkikuntien edustajat. Huono sää esti kadonneiden etsinnät tänään.

Kadonneiden määrästä oli tänään ristiriitaisia tietoja. Uusiseelantilaisen Peter O'Connerin johtama retkikunta ilmoitti, että yhdeksän kiipeilijää oli kateissa maailman korkeimman vuoren huipun tuntumassa.

Kadonneiden joukossa oli O'Connerin mukaan muun muassa kolme kazakstanilaista, kolme korealaista, yksi saksalainen ja yksi nepalilainen sherpa. Kazakstanilaisen retkikunnan edustaja puolestaan sanoi kadonneita olevan viisi.

Kaikki kadoksissa olevat kiipeilijät yrittivät Mount Everestin huipulle sen vaarallista pohjoisseinämää pitkin. Yksi kazakstanilaisen retkikunnan jäsen kuoli laskeutuessaan alemmalle leirille.

Myös suomalainen vuoristokiipeilijä Veikka Gustafsson on pyrkimässä Everestin huipulle. Gustafsson kuuluu kansainväliseen retkikuntaan, jota johtaa uusiseelantilainen Gyu Cotter ja joka yrittää huipulle vuoren eteläseinämää pitkin. Retkikunnan matkanteko on ollut pitkään pysähdyksissä huonon sään takia.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.