Mainos

Myrsky ajoi kuusihenkisen perheen pois kodistaan – vakuutus ei ehkä korvaa

Tapaninpäivän aamuna kuusihenkinen perhe heräsi Paimiossa siihen, että jouluvalot olivat sammuneet ja peiton alta noustessa talossa oli oudon kylmää. Myrsky oli katkaissut koko talosta sähköt: lämpö ja valo jäivät loppujoulun osalta haaveeksi.

Nyt perhe asuu hotellissa, eikä vakuutusyhtiö näillä näkymin korvaa aiheutuneita vahinkoja. Se johtuu siitä, että kyseessä on pelkkä sähkökatkos ja vesi kulkee talossa edelleen.

– Tunteella kun suhtautuu, niin eihän tässä ole mitään järkeä, mutta kai säännöissä on järkisyyt takana, perheen isä sanoo.

Tapaninpäivänä haettiin lämpöä anoppilan saunasta ja seuraavaksi yöksi palattiin vielä kotiin – se onnistui, koska ulkona oli lämmintä ja talosta löytyy takka. Nyt talo on viilentynyt sen verran, että siellä on mahdotonta asua.

Tiistaiaamuna aikuiset suuntasivat töihin ja heittivät lapset hoitoon miehen siskon luokse. Seuraavat yöt kuluivat kahdella eri siskolla punkatessa. Sukulaisista perhe on evakuointiretkellään kiitollinen, koska hotelliyö maksaa kuudelta hengeltä kahdessa huoneessa vajaat 300 euroa.

– Olemme onnekkaita, kun meillä on sukulaisia, joiden luo mennä, mutta mitäs jos ei olisi? perheen isä miettii.

Sähköyhtiö ei ole osannut arvioida, kauanko oma talo pysyy sähköttömänä. Tänään vian syy saatiin selville, mutta sen korjaajista on pulaa.

Isä suhtautuu perheen tilanteeseen rauhallisesti, melkein huumorilla: se tuntuu hänen mielestään lomailulta tai retkeilyltä. Käytännön ongelmia tulee tietenkin eteen. Kännykät ladataan autossa ja pakastimen marjat ja leivonnaiset ovat pilalla. Naapurille kävi vielä pahemmin – hän menetti peuranlihansa. Kylmästä kodista etsitään tavaroita kolmen taskulampun voimin.

– Ei tämä maailmanloppu ole, isä kuitenkin sanoo valoisasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.